За три-чотири роки у Києві може бути побудоване «парламентське містечко» зі службовими квартирами для народних депутатів України. Про це повідомив на брифінгу керуючий справами апарату Верховної Ради України Дмитро Рудковський (на знімку на передньому плані).

На будівництво цього об’єкта, за його словами, буде витрачено близько 200 млн. грн. Парламентське містечко — це чотири будинки на 350 квартир для народних депутатів України, 50 відсотків з яких — трикімнатні площею 90 кв. м кожна, 30 відсотків — двокімнатні площею 70 кв. м, 20 відсотків — чотирикімнатні помешкання площею 120 кв. м кожна. Житло буде службовим і його народні депутати повинні будуть звільнити після завершення каденції парламенту.

За словами Д. Рудковського, для початку такого будівництва парламент має внести відповідні зміни до законодавства щодо права народних депутатів України на отримання житла. Нині за статтею 35 Закону «Про статус народного депутата України» кожен парламентарій має право на отримання постійного житла у Києві чи одноразової грошової компенсації для створення належних житлових умов. У разі прийняття Верховною Радою рішення про будівництво парламентського містечка вже наступний склад парламенту мешкатиме у цих службових квартирах. Витрати окупляться за дві каденції Верховної Ради і в подальшому не потрібно буде витрачати кошти з державного бюджету на житло у Києві для нових народних обранців.