Україна та Угорщина підпишуть угоду про міжпарламентську співпрацю. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз після зустрічі з Головою Державних Зборів Угорської Республіки Каталіною Сілі. Міжпарламентські відносини між нашими країнами було започатковано у 1994 році. За цей час у житті України та Угорщини відбулися значні зміни. Угорщина стала повноправним членом Європейського союзу. Україна також прагне долучитися до європейських структур. Пані Каталіна запевнила: її країна підтримує прагнення українців і готова допомагати їй у цьому, передаючи власний досвід.

Каталіна Сілі повідомила також, що вона підтримує ініціативу Олександра Мороза про створення відповідних галузевих підкомісій в рамках україно-угорської міжурядової комісії. Водночас Голова Державних Зборів Угорської Республіки відзначила, що завдяки поглибленню міжпарламентських «зв’язків ми могли б спонукати співпрацю в рамках транскордонних і прикордонних зв’язків».

Крім того, на зустрічі порушувалася й низка інших питань, яким буде приділено особливу увагу. Це, зокрема, забезпечення угорськомовними підручниками закарпатських шкіл і полегшення процедури отримання транзитних віз для українських громадян.