Сьогодні Міністерство фінансів планує представити громадськості проект державного бюджету на 2007 рік. А вчора його розглядали на засіданні Кабінету Міністрів. Проект державного кошторису передбачає зростання фінансів на 13,6 відсотка, місцевих бюджетів майже на третину, зведеного бюджету — на 14 відсотків.

Відкриваючи засідання, Прем’єр-міністр Віктор Янукович зазначив, що перспективи інтеграції нашої країни в Європейський союз залежать від самої України, від того, як працюватимуть парламент і уряд, система влади загалом. А також від того, як втілюватимуть у життя принципи конституційної реформи. А тому, на думку керівника уряду, потрібно підготувати і прийняти закон про Кабінет Міністрів.

На думку Віктора Януковича, «Реформа структури виконавчої влади в цілому — це питання, яке буде першочерговим, бо треба створити дійовий механізм виконавчої влади». За його словами, передусім треба розмежувати функції міністерств і відомств. «Я не хотів би, щоб ви втручалися в діяльність підприємств. Це не ваша справа. Ваша справа відпрацювати необхідні закони для створення умов роботи підприємств, щоб працювали сучасні економічні механізми,» — наголосив прем’єр.

Окрім цього, він закликав урядовців не перетягувати на себе повноваження, які не стосуються міністерств, не підміняти виконавців. Віктор Янукович зауважив, що уряд скорочуватиме ланцюжок виконавчої влади, останньою сходинкою якої буде місцева влада.