А хтось думкою багатіє...

Футбол. Що й казати, власник «Стяуа» Джиджи Бекалі — смілива людина і величезний оптиміст. Адже він, не кліпнувши й оком, заявив, що його команда вже в перших трьох матчах набере... дев’ять (!) очок. За словами президента-відчайдухи, планується перемога не лише в Києві над «Динамо», а й виграші в наступних поєдинках у Бухаресті в «Ліона» та мадридського «Реала». Все може статися, це футбол. Та надто вже сміливі мрії, чи не так? Хоча, як мовиться, людина живе надією. Але є й інший вислів — про того, хто думкою багатіє...

Делегація з Бухареста прилетіла до Києва вчора. О 19.00 розпочалося тренування «Стяуа» на полі НСК «Олімпійський». А перед цим у прес-центрі стадіону на запитання представників ЗМІ відповідав наставник румунського клубу Козмин Олероу.

Динамівці також провели заплановані акції. Перед обідом на клубному стадіоні відбулася прес-конференція з тренером «Динамо» Анатолієм Дем’яненком і Олександром Шовковським.

А сьогодні о 21.45 припиняться розмови і прогнози. На НСК «Олімпійський» за свистком арбітра з Бельгії Пола Алартса розпочнеться справа вже серйозна — стартовий матч Ліги чемпіонів-2006/2007: «Динамо» (Київ) — «Стяуа» (Бухарест).

Студентська мрія близька до реальності

Справа, про яку говорилося багато і наполегливо, наближається до здійснення. Ідеться про регулярний вузівський чемпіонат країни за системою осінь—весна у два кола (матчі вдома і на виїзді), який відбуватиметься під орудою Студентської футбольної ліги України (СФЛУ, президент — Віктор Пилипишин). «Голос України» надаватиме цим змагання інформаційну підтримку.

Як розповів нашому кореспондентові перший віце-президент СФЛУ, заслужений тренер України Олег Первушкін, чемпіонат стартує 27 вересня.

Шістнадцять команд-учасниць розподілено на дві конференції за територіальним принципом («Захід» і «Центр—Південь»). До групи А увійшли такі колективи: «Університет» (Чернівці), «Легкпром» (Київ), «Буревісник» (Тернопіль), «Буревісник» (Кам’янець-Подільський), «Гермес» (Чернівці), «Сокіл» (Бережани), «МЕГЕУ-Штурм» (Рівне), «Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ); група В — МАУП (Київ), НУДПСУ (Ірпінь), «Техуніверситет» (Кіровоград), «Юнга-Морська академія» (Одеса), «Академія» (Донецьк), «Меркурій» (Київ), ГУЗІДМУ-«Спартак» (Запоріжжя), «Пожежник» (Черкаси).

Перше коло складатиметься із семи турів і завершиться 12 листопада. Перший тур — 27 вересня, другий — 4 жовтня, третій — 11 жовтня, четвертий — 18 жовтня, п’ятий — 25 жовтня, шостий — 5 листопада, сьомий — 12 листопада. Матчі відбуватимуться по середах (вересень-жовтень) і неділях (листопад).