Дев’ять голів райдержадміністрацій Луганщини звернулися до Президента Віктора Ющенка з листом. Ситуацію, що склалася в області, вони пояснюють так.

«...Після виборів, що пройшли у березні 2006 року в радах всіх рівнів, абсолютну більшість в області одержала Партія регіонів. Депутатська більшість Партії регіонів висловила недовіру десяти головам районних державних адміністрацій.

Як вважають автори листа, висловлення недовіри головам райдержадміністрацій мало суто політичний характер без об’єктивного аналізу економічної та соціальної ситуації на місцях. Автори листа сподіваються, що після підписання Універсалу національної єдності діяльність рад буде спрямована на вирішення питань насамперед соціально-економічного характеру, підготовки житлово-комунального господарства до зими тощо. Однак, за словами підписантів, деякі районні ради намагаються взяти на себе функції головних розпорядників бюджетних коштів на порушення вимог Бюджетного кодексу, позбавити державні адміністрації можливості використовувати в оренду автомобілі та приміщення.

Дев’ять голів держадміністрацій вважають, що мотивація висловлення недовіри керівникам районів була «притягнута за вуха», тому прохають Віктора Ющенка втрутитись і припинити цей процес.

Луганськ.