Отож стартував новий політичний сезон — розпочала роботу друга сесія Верховної Ради п’ятого скликання. Народні обранці працюють поки що у комітетах. А представники чотирьох політичних сил — Партії регіонів, Соціалістичної та Комуністичної партій і фракції «Наша Україна» — працюють над угодою про формування широкої коаліції. І Голова Верховної Ради Олександр Мороз, і Прем’єр-міністр Віктор Янукович висловили у четвер впевненість, що коаліція у форматі «чотирьох» відбудеться уже найближчим часом.

У свою чергу Президент країни Віктор Ющенко планує зустрітися з усіма парламентськими політичними силами. Але передусім у нього відбулася розмова з народними обранцями фракції «Наша Україна». Глава держави висловив побажання законодавчо закріпити деякі положення Універсалу національної єдності.

Тим часом Кабінет Міністрів розробляє не тільки програму своєї діяльності, а й проект державного бюджету на 2007 рік. Перший віце-прем’єр-міністр і міністр фінансів критикує своїх попередників за розбалансований кошторис нинішнього року. Зокрема, він стверджує про «дірку» в державних коштах розміром у 7 мільярдів гривень. Натомість колишній головний розпорядник бюджетних коштів Віктор Пинзеник спростовує ці звинувачення.

Водночас уряд розробляє проект закону «Про Кабінет Міністрів», оскільки всі ці роки виконавча гілка влади працювала на базі тимчасового положення. З якого нинішні урядовці вилучили положення про право Президента «давати доручення» міністрам. Після кількох публічних заяв політиків, які звинуватили кабінет Віктора Януковича у замаху на права глави держави, з’ясувалося, що така норма відсутня у вітчизняному законодавстві. Отож «сенсація» виявилася дутою.

Натомість на право сенсації претендувало зізнання народного депутата від Партії регіонів, колишньої речниці прем’єра Ганни Герман одному тижневикові. Зокрема, вона сказала, що Віктор Янукович на майбутніх президентських виборах може підтримати Віктора Ющенка. А сам відмовиться від боротьби за крісло глави держави. Щоправда, керівник фракції Раїса Богатирьова одразу зауважила: рішення про висунення кандидатом на посаду глави держави Віктора Януковича чи ні прийматиме з’їзд партії.

Отож сенсацій на тижні насправді не було.