У 2007-му ціна на блакитне паливо зросте до 130 доларів за тисячу кубометрів. Такі результати переговорів глави Міністерства палива й енергетики України Юрія Бойка з главою російського «Газпрому» Олексієм Міллером. А вже завтра в Казахстані відбудеться зустріч пана Бойка зі своїм казахстанським колегою в рамках засідання двосторонньої комісії. Під час зустрічі будуть обговорені питання зміцнення і розширення співробітництва між нафтогазовими галузями України і Казахстану.

Що стосується минулої московської зустрічі, то питання про ціну поставок додаткових обсягів газу в поточному році, відповідно до заяви міністра палива й енергетики України, вирішуватиметься на конструктивній основі, з урахуванням стратегічних перспектив співробітництва в газовій сфері України. Розшифрувати ці слова взялося джерело, близьке до переговорного процесу. В його інтерпретації, щоб ціна на газ для України не перевищила зазначені цифри (95 і 130), буде зменшено прибуток компанії-посередника «Росукренерго». Крім того, досить низька ціна на газ для України може формуватися за рахунок повернення до бартерних схем розрахунку за туркменський газ. Але головне — це домовленості про стратегічне співробітництво. Вони містять у собі створення газотранспортного консорціуму, спільне будівництво і наступне управління вітки Богородчани—Ужгород. Плюс —постачання російського газу на українські газомазутні генератори з наступним експортом електроенергії на Північний Кавказ.

На зустрічі також була приділена увага проблемі закачування газу в ПСГ України НАК «Нафтогаз України» для безперебійного постачання газом споживачів України і забезпечення транзиту російського газу в країни Європи в осінньо-зимовий період 2006—2007 років. За підсумками переговорів Олексій Міллер і Юрій Бойко висловили спільну думку, що вирішення зазначених питань має будуватися на ринкових принципах і безумовному виконанні чинних угод в галузі поставок і транзиту газу.