Футбол. У команді партнерів Федерації футболу України з’явився новий гравець — офіційний постачальник автомобілів компанія «Торговий дім «НІКО». Про це оголосили на прес-конференції, що відбулася у конференц-залі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського. Участь у ній взяли президент ФФУ, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс, директор виконавчої дирекції Євро—2012 в Україні Іван Федоренко, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, президент компанії «Торговельний дім «НІКО» Станіслав Ніколайчук та генеральний директор компанії Андрій Нагнибіда. На події побував кореспондент «Голосу України».

Як повідомив Андрій Нагнибіда, національна федерація найближчим часом отримає 43 автомобілі «Mіtsubіshі» (більшість із них передадуть у користування регіональним федераціям), а протягом усього довготривалого співробітництва компанія не раз дивуватиме суспільство новими футбольними проектами та планами підтримки спорту номер один в Україні.

Григорій Суркіс та Станіслав Ніколайчук підписали договір про співробітництво.

Президент ФФУ повідомив, що з 11 по 16 вересня 2006 року в Україні та Республіці Польща перебуватимуть з оглядовим візитом інспектори УЄФА, а в жовтні здійснюватиметься наступний крок на шляху наших держав до перемоги — соцопитування УЄФА. Нагадаємо, що переможця буде визначено в ході таємного голосування членів виконкому УЄФА після фінальної презентації країн-претендентів, котре відбудеться 7 грудня 2006-го.

Під час візиту в Україну інспектори УЄФА побувають на наявних стадіонах, на будівельних майданчиках нових споруд, ознайомляться із заявленими готелями, а також із ВІП і фанзонами в кожному місті, котре збирається приймати Євро—2012. Перевіряльники зустрінуться з Президентом України Віктором Ющенком, Головою Верховної Ради Олександром Морозом та іншими високими посадовцями.

За словами Григорія Суркіса, ми налаштовані лише на перемогу, для чого провадиться величезна робота. «Якщо з якихось причин виконком УЄФА обере когось із наших конкурентів, то в нас майже стовідсоткові шанси отримати наступний чемпіонат Європи. Скажімо, Угорщина та Хорватія кілька разів поспіль подавали заявку і досі не здаються. Завжди згадуватиму приклад Португалії, що здобула перемогу в економічно потужніших конкурентів».

***

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. 1-й тур. «Юність» (Мінськ) — «Вітебськ». 2:3. «Динамо» (Мінськ) — «Хімік» (Новополоцьк). 4:3. «Гомель» — «Металург» (Жлобин). 4:1. «Німан» (Гродно) — «Керамін» (Мінськ). 3:2 (ОТ). «Брест» — «Хімволокно» (Могилів). 2:4. 2-й тур. «Юність» — «Хімік». 3:1. «Динамо» — «Вітебськ». 2:1. «Металург» — «Сокіл» (Київ). 2:2. «Німан» — «Хімволокно». 2:3. «Брест» — «Керамін». 0:3.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.