Глава держави прагне діалогу

Президент України Віктор Ющенко протягом вересня планує провести зустрічі з лідерами і представниками найбільших політичних сил, що представлені в парламенті. Під час цих зустрічей обговорюватимуть виконання Універсалу національної єдності, необхідність закріплення деяких його положень законодавчо, а також важливість посилення роботи над адаптацією вітчизняного законодавства до європейських норм. Про це, як повідомила прес-служба глави держави, йшлося під час зустрічі Віктора Ющенка з представниками фракції блоку «Наша Україна».

Глава держави наголосив також: він вестиме постійний діалог із політичними силами, що представляють і парламентську коаліцію, й опозицію. Крім того, він висловив упевненість, що всі парламентські фракції та позапарламентські політичні сили, що займають державницьку позицію, мають взяти участь у реалізації положень універсалу. Оскільки цей документ працює на національні інтереси України.

Під час зустрічі також говорили про необхідність посилення співробітництва між інститутами влади. Оскільки це, за словами Віктора Ющенка, сприятиме розвитку держави.

На першому плані — демократичні цінності

Фракція «Наша Україна» приєднається до нині діючої антикризової коаліції. Таку впевненість висловив Прем’єр-міністр Віктор Янукович під час виступу на 16-му міжнародному економічному форумі «Криниця-2006» у Польщі.

На його думку, процес об’єднання відбудеться найближчим часом. «Я впевнений, що це буде так, бо головні політичні гравці в Україні дуже добре знають настрої людей». Прем’єр-міністр зазначив, що «настав час реалізувати політичну реформу, з’явилася можливість тісного співробітництва між гілками влади: урядом, парламентом та главою держави. І на це є політична воля».

Крім того, Віктор Янукович акцентував увагу на головній події в житті нашої країни, що відбулася останнім часом. Це, на переконання глави уряду, неможливість повернення до авторитарної системи. «Система змінилася, тож нині є реальна можливість втілення демократичних цінностей в Україні», — наголосив Прем’єр-міністр.

Нові обставини загибелі В’ячеслава Чорновола

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що загибель лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола не була випадковою. Про це він повідомив на прес-конференції у Дніпропетровську.

Юрій Луценко зазначив, що в цій справі є значні зрушення і наявні факти, що підтверджують: лідер НРУ став жертвою вбивства. Він зауважив також, що останнім часом у цій справі відкрито багато нових обставин. І додав, що готовий надати їх сину загиблого — Тарасу Чорноволу, але за умови нерозголошення змісту документів. Нагадаємо, В`ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області.