Національна безпека — спільна турбота

Президент України Віктор Ющенко постановив підготувати позачергове послання глави держави до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у сфері національної безпеки».

Указ про це підписано 5 вересня, повідомлено в середу на офіційному інтернет-сайті Президента.

Таке рішення прийнято «з метою визначення стратегічних цілей та основних завдань державної політики національної безпеки України, принципів і засобів забезпечення захищеності життєво важливих інтересів особистості, суспільства та держави від зовнішніх і внутрішніх загроз в умовах реалізації політичних рішень, пов’язаних з конституційними змінами і необхідністю досягнення національної єдності».

«Визнати потрібною підготовку позачергового послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у сфері національної безпеки», в якому, крім іншого, визначити стратегію національної безпеки України», — йдеться в указі.

Обговорили наповнення бюджету

Президент України Віктор Ющенко обговорив з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем питання енергетичної безпеки та підготовки до опалювального сезону.

Як повідомляє прес-служба глави держави, зустріч відбулася в аеропорту Бориспіль (Київ) перед вильотом В. Ющенка до Азербайджану і тривала майже півтори години.

Під час зустрічі сторони обговорили економічну ситуацію в Україні та виконання бюджету. Глава уряду поінформував Президента про результати свого візиту до Польщі та про підсумки переговорів з польською стороною щодо перспектив нафтопроводу Одеса—Броди.