Наступного тижня в парламенті буде оголошено про новий склад коаліції. Таку впевненість висловив Голова Верховної Ради Олександр Мороз під час учорашньої зустрічі із заступником держсекретаря США Даніелом Фрідом. Про це повідомила прес-секретар Голови Верховної Ради, керівник прес-служби Верховної Ради Вікторія Шведова.

Олександр Мороз поінформував гостя про продовження переговорів із розширення парламентської коаліції. І наголосив, що для нього участь фракції «Наша Україна» в коаліції є принциповим питанням. Олександр Мороз зауважив також, що після впровадження парламентсько-президентської форми правління у відносинах між гілками влади побільшало довіри. А відповідальність парламенту за діяльність уряду «дає підгрунтя для побудови нормальних владних відносин».

У свою чергу Даніел Фрід запевнив: США готові працювати з новим урядом та новою парламентською коаліцією. І відзначив «вірність Голови Верховної Ради розвитку демократії в Україні». Він наголосив, що Сполучені Штати «щиро переживають за вільну, суверенну та незалежну Україну».

Під час зустрічі обговорювалися також питання щодо енергетичної безпеки України та про її зовнішню політику. Олександр Мороз зауважив, що зовнішньополітичний курс нашої країни залишається незмінним. На його думку, збереження цього курсу сприятиме і збереженню добрих відносин із країнами-сусідами.

Водночас Голова Верховної Ради зазначив, що Україна готова виконувати зобов’язання, передбачені планом дій Україна-НАТО, але при цьому враховуватиме громадську думку щодо вступу країни в НАТО, яка поки що залишається негативною. Якими саме будуть відносини України з Північно-Атлантичним альянсом, наголосив заступник держсекретаря США, — винятково питання України. І додав: відносини України з альянсом «не є умовою, на якій США будуватимуть свої відносини з Україною». «Ми працюємо з вами як з державою, що проводить власну незалежну внутрішню і зовнішню політику», — зауважив Даніел Фрід.