Про головне — відверто

Учора глава парламенту Олександр Мороз зустрівся з колективом газети «Голос України». На зустрічі йшлося про ситуацію у Верховній Раді, відносини у владному «трикутнику» парламент—Президент—уряд, соціально-економічне становище у країні, зміцнення місцевого самоврядування. Детальніше про зустріч читайте в наступних номерах.

До Каспійського моря

Президент України Віктор Ющенко перебуває з дводенним офіційним візитом в Азербайджані. Вчора він зустрічався зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим. У планах Ющенка — відвідування парламенту Азербайджану і переговори з членами уряду, повідомляє прес-служба Президента. У ході візиту обговорюються питання активізації двостороннього співробітництва України та Азербайджану. Зокрема, у торгово-економічній сфері. Особлива увага — до співробітництва країн в галузі енергетики і розвитку нового маршруту транспортування каспійської нафти в напрямку Баку—Одеса—Броди—Плоцьк.

Напередодні приїзду глави української держави в Баку до нього звернулися азербайджанські журналісти. Наші колеги закликали Віктора Ющенка «як Президента братньої країни, країни — члена ГУАМ, ОБСЄ, Ради Європи і кандидата на вступ до Євросоюзу — порушити під час зустрічі з Президентом Ільхамом Алієвим проблеми свободи слова в Азербайджані».