Акт милосердя

Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк) перерахував суму, еквівалентну 300 000 доларів США, на банківський рахунок для збирання пожертв родинам пасажирів, що загинули 22 серпня в авіакатастрофі літака «Ту-154» під Донецьком. Нагадаємо, що в тій авіакатастрофі загинуло 170 пасажирів — громадян Росії.

Стадіон зазнає змін

До 2009 року РСК «Олімпійський» у Донецьку зазнає неабияких позитивних змін у рамках підготовки до Євро-2012. Заплановано збільшення кількості місць на трибунах на п’ять тисяч. Відтак їх стане 30 тисяч. Це відповідатиме міжнародному рівню. До того ж дев’яносто відсотків місць на трибунах накриватиме дах.

Якщо Україна разом із Польщею здобудуть право на проведення європейської першості 2012 року, в Донецьку відбудуться матчі однієї з груп.

Екстраліга стартувала

Хокей. Позавчора п’ятьма матчами стартував п’ятнадцятий відкритий чемпіонат Білорусі. У турнірі окрім десяти місцевих клубів участь братиме також український колектив — київський «Сокіл». З нового сезону ці змагання матимуть нову назву — Екстраліга. Як відомо, латвійські ХК «Рига-2000» і лієпайський «Металургс» офіційно оголосили про свій вихід з чемпіонату ще навесні цього року.

Київський «Сокіл» пропускає перший тур (за непарної кількості команд у кожному з турів хтось буде змушений «відпочивати»). Кияни вступають у боротьбу сьогодні матчем у Гомелі, де через відсутність власного льоду поки що проводитиме домашні поєдинки жлобинський «Металург». 10 вересня «Сокіл» гратиме у Новополоцьку, 12-го — у Вітебську. На домашньому майданчику кияни проведуть перший матч 15 вересня з чемпіоном Білорусі, мінською «Юністю».

Пропонуємо вашій увазі заявочний склад «Сокола»: воротарі — Микола Ворошнов, Євгеній Напненко, Вадим Селіверстов; оборонці — Павло Акімов, Володимир Алексюк, Олег Благий, Антон Буточнов, Євген Ємельяненко, Олександр Кубрак, Юрій Лясковський, Денис Молчун, Артем Невєров, Олег Полковников, Руслан Свиридов, Володимир Черненко; нападники — Сергій Бабинець, Олександр Бобкін, Василь Бобровников, Артем Бондарєв, Дмитро Гнітько, Кирило Катрич, Віталій Кириченко, Павло Легачов, Олександр Матвійчук, Олександр Панченко, Антон Росляков, Дмитро Руденко, Сергій Черненко, Олександр Шевченко, Олександр Яковенко.