Бокс. Цілком справедливо компанію Natіonal Box Promotіon вважають провідним промоутером в Україні.

— Ми організували десяток представницьких турнірів у нашій країні, — розповідає піар-директор NBP Богдан Перехода. — Були промоутерами таких знаменитих боксерів, як чемпіонка світу і Європи Аліна Шатерникова, інтерконтинентальний чемпіон у суперважкій вазі Володимир Вірчис.

— А хто нині в команді NBP?

— Також відомі у царині боксу люди. Насамперед інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA у напівсередній вазі Юрій Нужненко, чемпіон світу серед молоді за версією ІBF Заур Байсангуров, інтерконтинентальний чемпіон за версією ІBF Вадим Сафонов, чемпіон України Валерій Бражник. А ще досвідчені майстри, котрі наближаються до світової еліти — Віталій Русаль (10 перемог у 10 поєдинках), В’ячеслав Узелков (11 перемог в 11 поєдинках), Сергій Федченко (10 перемог у 10 поєдинках), і талановиті, перспективні початківці — брати Максим та Ігор Бурсаки.

— Незабаром ви проводите нову широку акцію...

— Так, 23 вересня в Київському палаці спорту проведемо велике боксерське свято з двома титульними поєдинками. Юрій Нужненко (вага 66,6 кг) захищатиме звання інтерконтинентального чемпіона (WBA). Його суперником буде росіянин Максим Нестеренко. Другою подією має стати бій за титул інтернаціонального чемпіона (WBC) у вазі 69,8 кг. Наш спортовець Заур Байсангуров (14-0, 12 нокаутів) змагатиметься з вельми досвідченим Марком Антоніо Рубіо (Мексика).

Про мексиканського боксера слід сказати окремо. Він є членом промоутерської організації Golden Boy Promotіons. Тому ми очікуємо приїзду до Києва знаменитого чемпіона Оскара де ла Хойя, котрий опікується Марком Антоніо Рубіо (34-3-1, 30 нокаутів). Оце маємо отримати підтвердження цього візиту.

Суперник нашого Заура — інтерконтинентальний чемпіон WBO і WBC 2004 року, чемпіон Мексики 2002—2003 років.

Окрім титульних поєдинків, до програми вечора включено кілька рейтингових боїв за участю провідних українських боксерів-професіоналів.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.