Грузини сподіваються принаймні на нічию

Футбол. Сьогодні на столичному НСК «Олімпійський» о 19.00 розпочнеться матч у групі В кваліфікаційного раунду Євро-2008, в якому зустрінуться національні збірні України та Грузії.

Грузинська команда прилетіла до Києва ще позавчора. Каха Каладзе, як відомо, травмований і участі в матчі не братиме. Але у нього добра новина — керівництво «Мілана» підписало з грузинським оборонцем новий контракт до 2011 року. Сам футболіст дуже задоволений цим і каже, що в його нинішньому клубі, який так цінує своїх гравців, він, найімовірніше, й завершить свою кар’єру гравця.

Вчора учасники зустрічі проводили останні приготування до матчу. А їхні наставники зустрічалися з представниками ЗМІ. Тренер гостей Клаус Топмеллер проводив свою прес-конференцію на НСК «Олімпійський» увечері. Він, зокрема, сказав:

— Ми, звичайно, засмучені невдалим матчем у Тбілісі проти Франції. Але наші футболісти дуже старалися. І навіть за рахунку 0:2 вони діяли енергійно. Просто в такій ситуації, коли до шістнадцятої хвилини ми двічі пропускали м’яча, та ще й від віце-чемпіонів світу, важко щось змінити. У суперника що не гравець — зірка. Як на мене, на сьогодні збірна Франції — найсильніша у світі. Натомість жоден із наших футболістів не виконав моєї установки на гру. І особливо підвів команду воротар Чантурія. Сподіваюся, в Києві все буде інакше. І ми цілком можемо розраховувати на нічию.

Зі словами свого тренера не погодився форвард донецького «Металурга» і грузинської команди Георгій Деметрадзе. Він заявив, що його колектив обов’язково виграє.

А вдень на динамівській базі в Кончі-Заспі з журналістами спілкувався Олег Блохін. Декого з репортерів здивував сам факт цієї зустрічі. Адже кілька днів тому Олег Володимирович майже годину відповідав на запитання представників ЗМІ. І от — нове побачення. Але воно було цілком вмотивоване. Адже за регламентом наставники збірних напередодні офіційного матчу зобов’язані проводити прес-конференції.

Враховуючи тривале спілкування у п’ятницю, нічого особливо нового для себе журналісти не почули. Наша команда серйозно готувалася до стартового поєдинку з грузинами. Постарається не змарнувати здобутий авторитет і не розчарувати своїх прихильників.

Отже, наберемося терпіння: до початку відповідальної і захопливої події залишилося не так уже й багато часу.

Лише результати

Першість країни. Перша ліга. 8-й тур. «Волинь» — «Сталь». 1:0. «Закарпаття» — «Поділля». 1:0. «Оболонь» — ФК «Львів». 2:1. «Борисфен» — «Енергетик». 0:1. «Спартак» (Суми) — «Динамо-ІгроСервіс». 0:1. «Десна» — «Геліос». 3:1. «Миколаїв» — «Спартак» (Івано-Франківськ). 1:2. «Дніпро» — «Кримтеплиця». 0:0.

Турнірне становище за станом на 4 вересня. «Оболонь» — 24 очки, «Динамо-ІгроСервіс» — 17, «Геліос» — 16, ФК «Львів» — 15, «Кримтеплиця», «Закарпаття» — по 14, «Нафтовик-Укрнафта», «Волинь», «Сталь» — по 13, «Десна» — 12, «Динамо-2», ЦСКА — по 11, «Поділля», «Миколаїв» — по 10, «Спартак» (Івано-Франківськ) — 9, «Енергетик» — 7, «Олександрія» — 6, «Дніпро» —5, «Спартак» (Суми) — 3, «Борисфен» — 0.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.