У Львівську область на тимчасове проживання прибуло 537 жителів Донеччини та Луганщини. Серед них — громадські активісти, науковці, медики, політологи, журналісти. Окрім того, на Львівщині вже проживає 2010 кримських татар, а у вищі навчальні заклади перевелися на навчання 373 студенти.
«Усіх прибулих, які зареєструвались на обласній «гарячій лінії», — розповів «Голосу України» директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Мартиняк, — забезпечують місцем проживання, дітей влаштовують у дитсадки, а студентів — у навчальні заклади. Дорослим для працевлаштування запропонували 270 вакансій».
Останніми днями хвиля переселенців зі Сходу наростає. За два тижні — 500 осіб, у середньому по 40—50 щодня. Вчора з Донеччини привезли 12 дітей, які відправили на тимчасове проживання у Трускавець.
Серед переселенців в основному молодь та пенсіонери. Працевлаштування потребує лише кожен шостий. Усім їм виплачені соціальні допомоги за березень-квітень. Як розповів керівник обласного центру зайнятості Василь Барилюк, зареєстровано 68 безробітних біженців, 23 вже працюють. У районах області для них вдалося створити додаткові робочі місця.
За інформацією департаменту охорони здоров’я, 406 переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей звернулися по медичну допомогу. Дві кримчанки народили дітей на Львівщині.
Львів.