Злива, що обрушилася на Одесу в 212-й день її народження, городян та гостей не налякала — практично всі заплановані заходи відбулися. Головний сюрприз ювілею — дощ із пелюсток троянд — все-таки пролився: з гелікоптера на Потьомкінські сходи і Приморський бульвар висипалося 120 кілограмів пелюстків троянд. Це було фантастичне видовище: пелюстки кружляли в повітрі під акомпанемент осіннього дощу.

На Потьомкінських сходах зібралося 25 тисяч одеситів. Усі вони були не лише глядачами, а і учасниками гала-концерту, в якому брали участь Анжеліка Варум, Таїсія Повалій, група «Корні».

А на Приморському бульварі пройшла виставка квітів. Затим перед будинком міськради вшановували переможців шахового гросмейстерського турніру, який відбувся на борту флагмана пасажирського флоту України — теплоході «Південна Пальміра». У турнірі взяли участь 11 гросмейстерів із шести країн світу. Першим переможцем турніру став львівський гросмейстер Василь Іванчук. Шаховий турнір у відкритому морі вирішено зробити традиційним.

Тішить, що в день народження міста на світ з’явилися 35 хлопчиків і дівчаток. Усі вони стали «хрещениками» Гурвіца — від імені міського голови їм вручили коляски.

Шістьох одеситів нагородили відзнакою міського голови імені Григорія Маразлі, колишнього градоначальника, котрий обіймав посаду протягом 17 років. Ця найвища міська нагорода вручається тільки в день народження міста. Власник ордена імені Григорія Маразлі трьох ступенів прирівнюється до звання «Почесний громадянин Одеси».