Із автокраном, «болгаркою» та обценьками в руках виконав рішення сесії депутат Херсонської міськради Сергій Кириченко.

«Прибрати ігрові автомати, що знаходяться поруч зі шкільними закладами, — питання непросте й потребує тривалого часу», — пояснив журналістам заступник Херсонського міського голови Сергій Черево у присутності народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Катерини Самойлик. Така відповідь викликала здивування та звела нанівець старання ЗМІ. Адже після останньої сесії міськради всі вони з полегшенням повідомили: «ромашки», нарешті заховають — у стіни закладів, куди буде обмежено доступ малолітнім. Це рішення особливо втішило шкільні батьківські комітети.

І справді, «ромашки», які заполонили місто й дозвілля херсонців, переважно, шкільного та юнацького віку, заховали. Але не в спеціально відведені приміщення, як постановили депутати, а... накрили клейончастими наметами, залишивши там, де й були!

Щодня бачить той намет біля херсонської школи №36 і начальник управління освіти області Валентин Сух, але вдіяти, зізнався журналістам, нічого не може.

І все ж вирвати з корінням «рослини-грошоїди» наважився, схоже, найсміливіший — депутат міської ради Сергій Кириченко. В останній день літа він і заходився втілювати рішення міськради, яке рівнозначне рішенню громади, в життя. Взявши автокран, обценьки, «турбінку» та трьох правоохоронців, Сергій Олександрович проїхався по зупинках транспорту та інших людних місцях.

До слова, як вдалося з’ясувати членам депутатської комісії «зі знесення автоматів», усі «однорукі» — поза законом, жоден не має дозволу, і головне, не виявлено конкретного господаря. Усього в місті встановлено 90 «ромашок». Напередодні 1 вересня міське управління освіти «засипали» дзвінками батьки школярів. Вимоги були різкими: або приберете автомати, або дітей до школи не пустимо!»