Футбол. Учора на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі, де триває тренувальний збір національної збірної України, її тренер Олег Блохін провів традиційну зустріч з представниками ЗМІ, на якій побував і кореспондент «Голосу України». Головною темою розмови був, звісно, наступний матч (6 вересня на НСК «Олімпійський») відбірного циклу Євро-2008 Україна—Грузія. Докладну розповідь про ту прес-конференцію читайте в наступному числі нашої газети.

* * *

Київське «Динамо» домашні матчі Ліги чемпіонів проводитиме на НСК «Олімпійський». Спершу поширилася інформація, що, мовляв, з огляду на будівництвом на площі перед стадіоном та проблеми з входом та евакуацією глядачів, на матчі Ліги чемпіонів квитки продаватимуть лише в нижні сектори стадіону. Це приблизно 40 тисяч місць.

Однак згодом президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс заявив, що докладе максимум зусиль, щоб НСК «Олімпійський» приймав максимальну кількість глядачів (понад 82 тисячі).

— Ведуться активні перемовини з київською владою, — повідомив Ігор Михайлович. — Зазначу, що у міського голови Києва досить конструктивна позиція стосовно цієї ситуації. Я йому написав відповідного листа. Сподіваюся на позитивне розв’язання питання, котрим дуже переймаються і клуб, і вболівальники. Тоді НСК «Олімпійський» зможе прийняти максимальну кількість глядачів...

До речі, ціни на квитки передбачаються номіналом у 10, 20, 30, 40, 50 гривень. Будуть також квитки (на найзручніші місця) вартістю в 100 гривень.

Боротьба (греко-римська). Гватемала. Чемпіонат світу серед юніорів. Українці завоювали три нагороди. «Срібло» в категорії до 96 кг виборов Олег Крьока. Артем Цеповатенко (120 кг) та Дмитро Пишков (74 кг) здобули бронзові нагороді.

У загальнокомандному заліку українська збірна набрала 38 очок і посіла третє місце серед 46 країн. Перші — росіяни (70), другі — турки (55).

Баскетбол. Євро-2007. Відбірний раунд. Група А. Швеція—Польща. 75:81. Болгарія—Україна. 80:77 (23:20, 25:22, 19:19, 13:16). Найрезультативніші у переможців: Стойков — 27 очок, Віденок — 20; у гостей: Дроздов — 16, Печеров — 15 + 11 підбирань, Швець — 13 + 4 підбирання, Подорванний — 12, Ліщук — 9 + 10 підбирань.

Отже, збірна України стартувала з поразки у кваліфікації європейського чемпіонату, фінальна частина якого відбудеться в Іспанії. Практично протягом усього матчу болгари вели перед, хоча в третій чверті лідирували й українці. Та вигравали лише очко, і тривало це не довго.

Щоправда, за хвилину 20 секунд до завершення матчу зажевріла надія на порятунок. Завдяки влученню Швеця (два очки) і Подорванного (три) наші наблизилися до втікачів упритул. А за 17 секунд до завершення поєдинку перевага болгар становила лише очко (77:76). Тоді наш тренер Віталій Лебединцев узяв тайм-аут. Але після цього події на майданчику розвивалися, на жаль, не за нашим сценарієм.

Наступний матч українська команда проведе завтра в Києві проти команди Швеції. Зазначимо, що з кожної групи до фінальної частини вийдуть лише переможці груп та дві кращі команди з числа тих, які посіли другі місця.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.