Після детального обговорення у постійних депутатських комісіях та громадських слухань, котрі пройшли у палаці культури «Орбіта», виконком Запорізької міськради ухвалив рішення про встановлення тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та на послуги з централізованого опалення і підігріву питної води для населення.

Для пересічних громадян це означає, що нарешті в більшості будинків обласного центру з’явиться гаряча вода, а холодну пору вони переживуть в обігрітих оселях. Однак за комфорт, до якого всі звикли, доведеться платити вдвічі більше. Якщо раніше централізоване опалення квадратного метра житла коштувало 78 копійок, то з 1 вересня — 1,67 гривні, а кубометр підігрітої води «погарячішав» із 3,4 до 7,09 гривні.

На практиці це означає, що комунальні послуги в Запоріжжі подорожчали в середньому на 100 гривень. Віднині утримання трикімнатної квартири (без послуг телефонного зв’язку, кабельного телебачення, Інтернету тощо) обходитиметься в 350 і більше гривень, двокімнатної — в 300, а однокімнатної — в 250 гривень. Звичайно, усе залежатиме від того, скільки людей на тих площах мешкають.

Нагадаємо, що подорожчання комунальних послуг у Запоріжжі, як і в інших містах, зумовлене різким підвищенням ціни на природний газ на початку року і неможливістю компенсувати ціновий удар за рахунок місцевого бюджету. З цієї причини на кінець опалювального сезону збитки міської теплової мережі перевищили 22 мільйони гривень.

Запорізька область.