Першу з них Дарія Колібаба завоювала на конкурсі краси «Міні-міс Закарпаття» в рідному Ужгороді, другу — «Маленька міс України 2006» — на всеукраїнському в Києві. Там з-поміж майже 40 учасниць з усієї країни дівчинка виборола друге місце й право представляти Україну на всесвітньому конкурсі юних красунь «Міні-міс нації», що проходив у бразильському місті Курітібі.

Змагання проходило у кількох номінаціях. Даринка виступала у меншій віковій групі, у якій завоювала перше місце, а загалом у конкурсі — друге, поступившись лише представниці Бразилії. Обов’язковими були національний та бальний костюми, домашнє завдання, виступ в купальниках і танці. За домашнє завдання Дарія обрала уривок із казки про бідну Мариську і Чорта, зігравши роль Мариськи. Щодо бальної сукні, то вибір випав на костюм, стилізований під плаття багатої купчихи.

Найбільше враження від поїздки — не так участь у конкурсі, як те, що дівчинка знайшла нових подруг, поспілкувалася з велетенським папугою, побачила силу-силенну екзотичних рослин. «Друзі, тварини й рослини — цим Дарія захоплюється найбільше», — розповіла бабуся.

— Хоча дівчинка не знає іноземних мов, вона швиденько зорієнтувалася в ситуації й мовою жестів запросила нових подруг до гри у піжмурки. Безперечно, знадобилося тут і моє знання англійської, хоча з багатьма учасницями конкурсу доводилося спілкуватися через перекладача. Тепер Дарія має намір взятися за вивчення англійської, — додає мама Ольга.

— Маленька принцеса вкотре здивувала нас умінням знаходити спільну мову з ровесниками, котрих бачить уперше, і швидко адаптуватися в будь-якій ситуації, — каже дідусь Анатолій Васильович Колібаба, голова Ужгородської райдержадміністрації. — Ані мені, ані її батькові Юрію, правоохоронцеві за фахом, не вдалося поїхати до Бразилії, проте ми сподівалися, що Дарія повернеться додому з перемогою. І ці сподівання справдилися.

Сьогодні міні-міс нації знову відвідує дитячий садочок і студію танцю, доглядає попугайчика Кешу та опановує мистецтво ікебани. А Даринці ж усього п’ять з половиною років!..

Ужгород.