Змінили бюджет заради порятунку дитини

На позачерговій сесії Вінницької міськради присутні депутати одноголосно підтримали пропозицію міського голови Володимира Гройсмана про внесення змін до міського бюджету і перерахування 110 тисяч гривень на лікування 2-річної дівчинки.

В. Гройсман повідомив, що кошти підуть на операцію маленької вінничанки Ганнусі Познякової. Їй планують ввести дорогий імплантант для відновлення слуху. Лікарі обіцяють, що після хірургічного втручання дитина перестане бути глухонімою. З проханням допомогти у лікуванні доньки до міського голови звернулася мати дівчинки. Необхідну суму коштів було зібрано завдяки внескам підприємців міста. Навіщо тоді було їм переказувати гроші до бюджету? «Така процедура, — відповів на це міський голова. — Іншої у даному випадку нема».

На операцію Ганнусю покладуть, коли їй виповниться три роки. Це вже вимоги медицини. Батьки і маленька пацієнтка готові чекати, тільки б усе обійшлося...

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.

Міліцію очікують кадрові зміни

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив про намір провести низку змін у керівних органах МВС центрального і регіонального рівня. Про це повідомили у прес-службі міністра, з посиланням на слова Юрія Луценка. «Ще до виборів я хотів замінити шість-сім керівників центрального і регіонального рівня», — сказав він. Міністр відзначив, що рішення про кадрові призначення приймає особисто він. Водночас він повідомив, що такі питання з ним обговорювали й обговорюють Прем’єр-міністр, народні депутати, а також глави обласних адміністрацій у випадку з кандидатурами в місцевих органах внутрішніх справ.