Про загрозу зриву курортного сезону з тривогою говорять депутати та очільники місцевого самоврядування у селі Стрілковому, на Арабатській стрілці. Цей херсонський населений пункт на межі материкової України та окупованого Криму буквально затиснутий у лещатах блокпостів. Але готуватися до прийому відпочивальників заважають не військові, а хронічні проблеми з фінансуванням.

— У Держказначействі заблоковані платежі сільради на суму 800 тисяч гривень. У сусідньому селі Щасливцево така заборгованість перевищила мільйон. Свій робочий день щодня починаю з пошуків каністри бензину, аби сміття вивезти, а про підготовку пляжів, ринку, очисних споруд годі й говорити, — скаржиться сільський голова Стрілкового Олександр Пономарьов. — Депутати сільради на сесії ухвалили звернення до влади із закликом припинити перешкоджання підготовці до літнього відпочинку. Адже з тих 3,5 мільйона гривень, що становлять прибуткову частину бюджету села, 2,5 мільйона надходить від оздоровниць у вигляді платні за оренду землі, і ще 300—350 тисяч гривень — від податку на доходи фізосіб-працівників. Нині розблокували лише сорок тисяч гривень на погашення майже тримісячної заборгованості із зарплати. Тепер збираємо сільський схід, аби «достукатися» до можновладців.

На землях Стрілкового розташувалися три десятки приватних пансіонатів, з яких один опинився за блокпостом російських військ, і туди пускають за окремим списком. Ще два частково зайняті під проживання українських військових. 12 оздоровниць готуються до роботи, а власники інших будівництво та облаштування «заморозили» до кращих часів. Та, якщо невлаштований побут вкупі з сусідством численних військових формувань і надалі відлякуватиме відпочивальників, сезон у Стрілковому стане «провальним». А село з фінансово самодостатнього перетвориться на споживача бюджетної допомоги, яких на Херсонщині й без того забагато.