Країну чекає нова індустріалізація

Новий уряд добиватиметься подвоєння ВВП за п’ять років. Про це вчора заявив Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Водночас Перший віце-прем’єр зазначив, що нині уряд розпочинає втілення проекту модернізації держави, який міститься в коаліційній угоді фракцій Верховної Ради. «Реформи ніколи не відбуваються просто. Але я переконаний, що ми впораємося з завданням», — сказав М. Азаров.

Він наголосив, що нині за дорученням прем’єра робочі групи формують блоки програми діяльності уряду на п’ять років. «Програма фактично визначає нову індустріалізацію країни», — підкреслив М. Азаров, повідомляє УНІАН.

Дозволили продовжити реєстрацію

Центральна виборча комісія дозволила міському голові Києва Леоніду Черновецькому продовжити реєстрацію народним депутатом Верховної Ради. Про це повідомив член ЦВК Андрій Магера, з посиланням на ухвалу ЦВК.

Напередодні Черновецький подав у ЦВК заяву з проханням про продовження терміну реєстрації і додаткові документи, що доводять продовження судових розглядів за результатами виборів міського голови столиці.

Водночас, як зазначив заступник голови КМДА Денис Басс, Леонід Черновецький не має наміру залишати посаду міського голови. «З повною відповідальністю хочу запевнити киян: за жодних умов я не залишу їх сам на сам з їхніми проблемами. І лишатимусь міським головою весь відведений законодавством термін — до 2011 року», — цитує заяву міського голови прес-служба КМДА.

Нагадаємо, Леонід Черновецький балотувався у парламент за списком блоку «Наша Україна».