Віднині питаннями аграрного сектору опікуватиметься робоча група під керівництвом міністра аграрної політики Юрія Мельника, до якої ввійшли народні депутати й урядовці. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз після вчорашньої наради з Першим віце-прем’єр-міністром, міністром фінансів України Миколою Азаровим.

Група, за словами О. Мороза, напрацьовуватиме конкретні пропозиції до бюджету-2007 у сфері АПК, а також спільно з комітетом Верховної Ради розроблятиме стратегію розвитку галузі в цілому.

Уряд, повідомив глава парламенту, стурбований неефективним використанням коштів, які виділяються на підтримку АПК. «Але проблема не така проста, щоб її наскоком можна було взяти», — переконаний він.

Також О. Мороз розповів, що М. Азаров доручив підготувати питання стосовно створення агробанку. «Це цілком слушне питання, яке потрібно було вирішувати давно», — сказав О. Мороз і додав: «Це необхідно для того, щоб сконцентрувати можливості галузі, передусім з вирішення фінансових питань».

Крім того, зазначив Голова Верховної Ради, на нараді йшлося і про доцільність створення державного комітету з технічного забезпечення села. Він нагадав, що під час зустрічі піддавався критиці стан машинобудування в Україні.

Глава парламенту зазначив, що змінилося ставлення і уряду, і парламенту до розробки бюджету та до стану галузі економіки. Сьогодні, за словами Олександра Мороза, депутатам вже не вдасться просто критикувати документ, а треба спільно відповідати за результат.

Загалом Голова Верховної Ради назвав розмову корисною і висловив своє задоволення тим, що «люди відповідально підійшли до цієї справи».