Про скандали, покарання і перенесення

Футбол. Донецький «Шахтар» оштрафовано на 5000 гривень за неетичні висловлювання його тренера Мірчі Луческу на адресу арбітрів, які обслуговували матч «гірників» із донецьким «Металургом». Нагадаємо, що цю зустріч обслуговувала німецька бригада арбітрів на чолі з Флоріном Майєром. Таке рішення ухвалили на черговому засіданні бюро ПФЛ.

Ще одним наставником, якого покарали за його критичну тираду на адресу суддів, став нідерландський тренер «Сталі» Тоні Каанен. Його висловлювання на адресу рефері після матчу алчевців із «Ворсклою» бюро ПФЛ визнало не тільки неетичними, а й образливими. У результаті «Сталь» заплатить 15 тисяч гривень штрафу.

На 2 500 гривень оштрафовано й київське «Динамо», представник якого не з’явився на передматчеву нараду перед поєдинком із «Зорею».

Предметом розбору на засіданні бюро Професіональної футбольної ліги був також конфлікт між тренером «Кривбаса» Олександром Косевичем та віце-президентом «Чорноморця» Олегом Марусом, що стався під час матчу 20 серпня та після його завершення.

З рапорту делегата ФФУ Віктора Звягінцева стало відомо, що Олег Марус дозволяв собі нецензурну лайку на адресу Олександра Косевича. Таке повторювалося тричі. А після зустрічі відбулася штовханина між згаданими учасниками конфлікту. Сам Косевич, який був присутній на засіданні бюро ПФЛ, підтвердив, що такі події мали місце. Олег Марус у свою чергу спростовує це звинувачення. У результаті бюро ПФЛ вирішило розглянути додаткові відеоматеріали у цій «справі», які пообіцяв надати Олег Марус.

Також було затверджено перенесення у вищій лізі, продиктовані участю «Чорноморця» та запорізького «Металурга» в першому раунді Кубка УЄФА.

Поєдинок 6-го туру між запорізьким «Металургом» і «Зорею» відбудеться не 10 вересня, а на день раніше. Матчі 7-го туру «Чорноморця» з донецьким «Металургом» і запорізького «Металурга» з «Металістом» перенесено з 17 на 18 вересня. Поєдинок 8-го туру «Чорноморця» з «Іллічівцем» — з 24 на 23 вересня.

Наспів час для збірних

Як відомо, збірна України відбірний цикл Євро-2008 розпочне 6 вересня в Києві, на НСК «Олімпійський», матчем проти збірної Грузії. Тренер наших суперників німець Клаус Топпмеллер оголосив список гравців, викликаних на ігри кваліфікаційного раунду європейського чемпіонату проти збірної Франції (2 вересня в Тбілісі) і нашої команди.

У списку із 22 гравців лише двоє виступають у чемпіонаті Грузії. Це представники клубу «Зестафоні». Дев’ять футболістів з українських команд. Цікаво, що практично вся лінія оборони складатиметься з представників українського чемпіонату.

Воротарі — Георгій Ломая («Луч-Енергія», Росія), Григол Чантурія («Зестафоні»), Нукрі Ревішвілі («Рубін», Росія); оборонці — Зураб Хізанішвілі («Блекберн», Англія), Ілія Канделакі, Георгій Шашиашвілі (обидва — «Чорноморець», Одеса), Давид Квірквелія («Металург», Запоріжжя), Каха Аладашвілі («Дніпро», Дніпропетровськ), Давид Імедашвілі («Динамо», Київ), Малхаз Асатиані («Локомотив», Росія); півоборонці — Леван Цкитішвілі («Паніоніос», Греція), Леван Кобіашвілі («Шальке-04», Німеччина), Джаба Канкава («Арсенал», Київ), Гогіта Гогуа («Спартак», Росія, Нальчик), Давид Муджирі («Крылья Советов», Росія), Зураб Ментешашвілі («Шинник», Росія), Георгій Кинкладзе («Рубін»); нападники — Олександр Іашвілі («Фрайбург», Німеччина), Георгій Деметрадзе («Металург», Донецьк), Шота Арвеладзе («Алкмаар», Нідерланди), Отар Марцваладзе («Динамо», Київ), Зураб Іонанідзе («Зестафоні»), Лаша Джакобія («Арсенал», Київ), Михайло Ашветія («Рубін»).

На жаль, київські вболівальники не побачать свого улюбленця, оборонця «Мілана» Каху Каладзе. Він травмувався.

Фото із сайту ФК «Арсенал».