Журнал Верховної Ради України «Віче» в серпневому номері, аналізуючи події місяця, не зміг залишити поза увагою «Універсал національної єдності». Як розгорталися події стосовно його підписання і скільки років тривав шлях до П’ятого універсалу — читайте на сторінках часопису.

Важливою датою в житті України стала 15-та річниця Дня незалежності. Як відбувалися події ще такої недавньої історії в СРСР і Україні, коли, залякуючи тодішнього Голову Верховної Ради України Леоніда Кравчука, генерали Варенніков та Чічіватов заявили, що, мовляв, акції протесту, страйки, маніфестації розцінюватимуться як сигнал до введення військ, що перебувають у бойовій готовності, ви прочитаєте у статті «Він стояв на смерть разом із танком і він стоятиме тут».

У часописі читач знайде цікаві факти про деякі конфігурації гороскопа України на час утвердження ідеї незалежності в ініціативних колах українського етносу 21 серпня 1991 року.

У добірці матеріалів до ювілею Івана Франка йдеться не лише про внесок генія в літературу і публіцистику, а й про те, як його онук Роланд Тарасович прагне втілити в життя давні задуми — створити музей поета в Києві та видати стотомне зібрання творів.

Полеміка на шпальтах «Віча» серед учених у галузі конституційного права загалом не завадить суспільству на шляху конституційної реформи. А ось роздуми «Посередниця за Грушевським?» під рубрикою «Конституції України — 10 років» допоможуть законодавцям реалізувати намічені проекти.

Чи знаєте ви, що структура економіки України в сьогоднішніх координатах на 90 відсотків складається з об’єктів приватної власності? Не менші масштаби в нашій державі і монополізму російського капіталу. Про ці та інші факти економіки України читайте в рубриці «Державне управління».

Своє бачення розв’язання численних проблем самоврядних громад розкривають читачам голови Хмельницької, Луганської, Запорізької та Київської обласних рад.

Чимало корисного візьмуть із серпневого номера «Віча» й ті, хто любить мандрувати рідною країною. Запам’ятаються читачам і правила вітань за нормами дипломатичного етикету.

Матеріали «Віча», як завжди, стануть у пригоді тим, хто прагне бути людиною мислячою і небайдужою. Тож передплачуйте і читайте парламентський журнал «Віче».