Бояться замерзнути

Комісар Єврокомісії з енергетики Андріс Пієбалгс заявив, що в нього викликає побоювання технічний стан газопроводів в Україні і недостатні обсяги газу, які Україна закачує в підземні сховища. На думку комісара, українські газопроводи, якими російський газ йде в Євросоюз, давно вже не модернізувалися. «Якщо що-небудь трапиться, ми тут усі замерзнемо», — каже Пієбалгс, передає Fіnance. ua.

Крім того, стурбованість низькими темпами заповнення сховищ газу в Україні також висловили представники «Газпрому» та італійської енергетичної групи Enі. Однак український уряд уже багаторазово заявляв, що в підземні сховища буде закачано достатню кількість газу, що гарантує стабільне постачання в Європу.

Хворіти їдуть до Кам’янця

За сім місяців цього року у Кам’янець-Подільській міській лікарні Хмельницької області пролікувалося півтори тисячі громадян з інших міст.

Їдуть мешканці сусідніх районів — Дунаєвецького, Городоцького і навіть з Чернівецької області —Хотина, Кельменець. 20 відсотків із таких пацієнтів — це ті, які перебували в Кам’янці у відрядженні, в гостях чи в інших справах і раптово захворіли, інші цілеспрямовано прибувають саме на лікування.

«Добре, — каже заступник міського голови Володимир Казачук, — коли хворі довіряють кам’янецьким медикам. Але один день перебування в медичному закладі коштує 60 гривень, а в середньому хворий лікується до 10 днів. Як відомо, медична галузь фінансується, виходячи з чисельності населення. Тому, витративши кошти на іногородніх, ми самі просто задихаємося від браку коштів. Не можемо через це підвищити зарплату працівникам, не маємо грошей для розвитку галузі. Тому сьогодні виникла проблема: повернення відшкодування за лікування іногородніх хворих. Такого механізму в нашій державі не вироблено. Міська влада має намір напрацювати і прийняти регуляторний акт з цього питання».

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.

На захист колеги

Незалежна профспілка журналістів Донецької області почала збір підписів на підтримку журналіста Кирила Сазонова, котрого, за його словами, у неділю звільнили з роботи на інтернет-сайті «Ура-Інформ».

На його думку, він звільнений через те, що 22 серпня вийшов у прямому ефірі на «5 каналі» з репортажем про події на місці авіакатастрофи авіалайнера Ту-154.

К. Сазонов пов’язує це з політикою видання «Ура-Інформ», керівництво якого вважає неможливим його роботу на сайті у зв’язку з виходом в ефір саме на «5 каналі».

У свою чергу, директор «Ура-Інформ» Ірина Брік в інтерв’ю «Українській правді» спростувала такі заяви і стверджує, що журналіста було «звільнено у зв’язку з погіршенням якості написаних ним матеріалів». За її словами, це сталося тому, що К. Сазонов працював одночасно в декількох виданнях і з часом «перестав встигати».