На ситуацію з виборами до Дніпропетровської облради хоч і запізніло, але зреагувала й прокуратура області. Порушено кримінальну справу за фактом фальсифікації підсумків голосування у Дніпропетровському міському територіальному виборчому окрузі №1 та зловживання службовим становищем членами міської та обласної територіальних виборчих комісій.

Дослідча перевірка прокуратурою міста встановила, що 31 березня 2006 року членами міської виборчої комісії складено протокол про підсумки голосування, до якого внесено недостовірні дані щодо 25 тисяч голосів виборців, відданих за місцеві організації політичних партій і блоків. Дніпропетровська територіальна виборча комісія, знаючи, що міська виборча комісія скасувала свій протокол п’ятого квітня, не організувала проведення повторного підрахунку голосів у виборчому окрузі №1. Прокуратура вважає, що це вплинуло на результати виборів депутатів до облради й спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам. Нагадаємо, що комуністи та регіонали звинувачували «нашоукраїнців» та БЮТ у причетності до фальсифікації результатів голосування у цьому окрузі.

До речі, на 30 серпня заплановано проведення чергового засідання першої сесії облради з обрання голови, керівного складу та постійних комісій. Це повідомлення голови обласної територіальної виборчої комісії Анатолія Галки місцеві оглядачі та політологи сприймають скептично. Бо чотири попередні спроби посадити у крісло голови законно обраного претендента були невдалі саме через його непослідовні дії.

Дніпропетровська область.