Популяризуючи національну освіту на світовому рівні, команди школярів України з 1992 року беруть участь в олімпіадах з математики, фізики, хімії, біології, інформатики та екології.

До складу учнівських команд країни у цьогорічних змаганнях входили учні з одинадцяти регіонів.

На олімпіаді з біології, яка проходила в Аргентині, серед 185 учасників з 48 країн світу, наші юні біологи вибороли золоту (Максим Шиян, Вінниця) та три бронзові медалі (Михайло Батюк із Сокаля Львівської області, Анастасія Каменська із Києва, Юрій Щукін із Херсона).

У Південній Кореї, де в олімпіаді з хімії взяли участь 316 учнів із 69 країн, діти завоювали золоту (Максим Шевченко, Київ), дві срібні (Микола Глущенко з Києва та Михайло Ломака з Полтавщини) і одну бронзову медаль (Іван Мельничук зі Львова).

Високі результати з математики показали наші школярі у Словенії, виборовши серед 522 однолітків із 95 країн світу золоту (Наталія Гончар із Харкова), дві срібні (Олександр Чуклін з Севастополя та Данило Радченко з Києва). Вихованця ужгородської гімназії Ярослава Рагеля нагороджено Почесною грамотою.

П’ятеро українських вундеркіндів з фізики привезли на батьківщину з Сінгапуру чотири срібні (Ярослав Климко зі Львова, Андрій Петрашик та Олександр Томалак із Києва, Віталій Лихачов з Одеси) та одну бронзову медаль (Юрій Нідаєв з Києва). Свої нагороди довелося їм виборювати разом з 405 учасниками олімпіади з 81 країни.

На олімпіаді з екології, яка традиційно проводиться у Туреччині, Україну представляли три учні, двоє з яких — Наталія Буга з Хмельницької та Сергій Колесніков з Донецької області, здобули бронзові медалі.

За результатами виступів у цьогорічних міжнародних змаганнях учнівські команди нашої країни входять у першу десятку серед світових країн-лідерів.

Прес-служба МОНУ.