З цього року на Черкащині планується проведення щорічного «фестивалю зірок спорту», спортивних ігор України. Його ініціаторами виступили голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Микола Томенко, Черкаська обласна рада, відомі спортсмени країни.

Перший «фестиваль зірок спорту», що проходив у минулі вихідні, зібрав чимало визначних спортсменів України: перші олімпійські чемпіони незалежної України — борець греко-римського стилю В’ячеслав Олійник, легкоатлетка (потрійний стрибок) Інесса Кравець, чемпіон світу з важкої атлетики Денис Готфрід і його дружина, багаторазова чемпіонка світу із самбо Світлана Лисянська, чемпіон світу з кікбоксу Олексій Нечаєв, чемпіонка Європи зі стрільби з лука Олена Садовнича.

«Зірки» провели майстер-класи у спортивних клубах і секціях, а найобдарованіших молодих атлетів увечері на фестивальній концертній площі центрального стадіону нагороджували організатори свята. Найохочіше відвідували майстер-клас найсильнішої людини планети Василя Вірастюка. Як виявилося, серед глядачів чимало силачів, які змогли перекочувати 400-кілограмове тракторне колесо, тягати за собою автобус «Богдан» чи нести на плечах стійку в 140 кілограмів, та ще поставивши на неї двох дівчат. Не осоромилися черкащани, все було чудово. А увечері відбувся концерт і салют. Свято вдалося.

Черкаси—Київ.