Голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Микола Томенко (фракція Блоку Юлії Тимошенко) має намір домагатися від Кабінету Міністрів виконання скасованих ним постанов про продовження виплати допомоги малозабезпеченим сім’ям на дитину з 18 до 23 років і про запровадження допомоги випускникам вузів — педагогам у разі згоди працювати три роки в школах і технікумах.

Томенко шкодує, що Кабмін Віктора Януковича почав свою роботу з призупинення дії низки соціальних програм для сім’ї і молоді. Він зазначає, що під час виборчої кампанії Партія регіонів, лідером якої є Янукович, та її колеги з парламентської коаліції гарантували державну підтримку соціально незахищеним шарам населення.

Томенко вважає неправильним позбавляти пільг найменш соціально захищених представників суспільства, мотивуючи такий крок невиправданістю витрат на це з державного бюджету.

На його думку, доцільніше відмовитися від відновлення преференцій для великого бізнесу і переглянути численні пільги для високих посадових осіб.

Томенко заявляє про намір його комітету переконати Кабмін ввести з 1 січня 2007 року в дію, як раніше передбачалося, скасовані постанови.

Як повідомлялося, Кабмін постановою № 1215 від 17 серпня скасував низку рішень попереднього Кабміну, зокрема про продовження надання малозабезпеченим сім’ям допомоги на дитину з 18 до 23 років.

Кабмін також скасував введення з 1 січня 2007 року надання одноразової адресної грошової допомоги в розмірі п’яти мінімальних зарплат випускникам вузів — педагогам, які уклали договір про роботу в загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах не менш як на три роки.

Крім того, Кабмін скасував звільнення шести вітчизняних суднобудівних підприємств від митного збору на устаткування і комплектуючі, що ввозяться і використовуються для будівництва суден.