Учора Кабінет Міністрів України і нафтотрейдери підписали Меморандум про партнерство на ринку нафти і нафтопродуктів.

Кабінет Міністрів має намір стимулювати переважний ввіз в Україну нафти порівняно з нафтопродуктами. Про це заявив Прем’єр-міністр Віктор Янукович під час учорашньої зустрічі з нафтотрейдерами. «Необхідно збільшувати кількість імпортованої нафти, а постачання світлих нафтопродуктів в Україну повинне скорочуватися», — сказав Прем’єр.

Він зазначив, що під час зустрічі з нафтотрейдерами, а також подальших консультацій з ними Кабмін готовий обговорити законодавчу базу, необхідну для стимулювання цього процесу. Янукович також наголосив, що в діалозі з нафтотрейдерами «не може бути й мови про адміністрування», а спільні рішення мають приймати не тільки на рівні уряду, а й на рівні Верховної Ради.

Крім того, Янукович зазначив, що на сьогодні дуже важлива реконструкція і модернізація, а також будівництво нових нафтопереробних заводів. На його думку, це дасть змогу збільшити переробку нафтопродуктів на підприємствах до максимальних обсягів. Водночас, як повідомляють «Українські новини», Янукович сказав, що чи не найважливішою проблемою є створення галузі нафтохімії, але в цьому напрямі «ще потрібно визначити пріоритети».