Бокс. 23 вересня в Київському палаці спорту відбудеться турнір професіоналів, котрий, за словами організаторів (керівників Natіonal Box Promotіon) не поступатиметься змаганням світового рівня. На рингу того вечора відбудеться одразу два чемпіонських поєдинки.

Зокрема, українець Юрій Нужненко захищатиме титул інтерконтинентального чемпіона WBA в напівсередній вазі (66,6 кг). Суперником Юрія (23-0, 12 нокаутів) буде росіянин Максим Нестеренко (44-7-2, 28 нокаутів).

Другою головною подією стане поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона WBC в середній ваговій категорії (69,8 кг). Боксер Natіonal Box Promotіon росіянин Заур Байсангуров (14-0, 12 нокаутів) сперечатиметься за титул з досвідченим Марко Антоніо Рубіо (Мексика, 34-3-1, 30 нокаутів). Мексиканець —інтерконтинентальний чемпіон WBO і WBC (2004 рік).

Крім цього, до програми включено кілька рейтингових боїв за участю українських професіоналів.

* * *

Перший після майже дворічної відсутності на професіональному рингу поєдинок провів чотириразовий чемпіон світу у суперважкій вазі, 43-річний Евандер Холіфілд. Йому не треба було докладати надзусиль, щоб здолати Джеремі Бейтса.

Евандер уже в другому раунді відправив свого маловідомого суперника в нокдаун. А після того, як той продовжив бій, ветеран обрушив на Бейтса град ударів. Відтак рефері змушений був зупинити зустріч і присудити Холіфілду перемогу технічним нокаутом.

Веслування на байдарках і каное. Сегед (Угорщина). Чемпіонат світу. Два «срібла» і дві «бронзи» вибороли українські спортовці. Першого дня змагань Сергій Безуглий і Максим Прокопенко на дистанції 1000 метрів у заїздах каное-двійок посіли третє місце. А Юрій Чебан фінішував другим у змаганнях каное-одинаків на дистанції 500 метрів.

У неділю черкащанин Валентин Дем’яненко (чемпіон світу-2005) став срібним призером у змаганнях каное на дистанції 200 метрів. У змаганнях на 200 метрів на байдарці «бронзу» завоював одесит Михайло Кремер.

Легка атлетика. Пекін (Китай). Першість світу серед юніорів. Українська команда здобула срібну і п’ять бронзових медалей. «Срібною» у метанні спису стала Віра Ребрик (57,79, національний рекорд України). А її подруга Маргарита Дорожон показала третій результат (57,98). Третім призером став списометальник Роман Авраменко (76.01). Ще три бронзові медалі в перші дні змагань здобули Богдан Бондаренко (стрибки у висоту, 2,26), Лілія Кулик (потрійний, 14,01) та Станіслав Мельников (400 м з бар’єрами).

* * *

Монако. Міжнародний турнір. Серед призеров — двоє українців. У бігу на 400 метрів з бар’єрами Тетяна Терещук-Антіпова посіла друге місце. Іван Гешко став третім на дистанції 1 500 метрів.

Футбол. Дніпропетровськ. Для «Дніпра» на місці стадіону «Металург» розпочали будувати, і швидкими темпами, нове сучасне «помешкання». Головний менеджер з проектування стадіону (31 тисяча посадочних місць) італієць Серджіо Шіані. Він, зокрема, заявив:

— Графіком справу завершити передбачається у вересні 2007 року. Всі роботи із зведення каркасу закінчать до кінця поточного року. Наприкінці березня наступного року трибуни стадіону накриють навісом. Потім наспіє час роботи з полем — укладання газону, систем підігріву і поливу. Цей важливий «шматок» робіт завершиться до серпня-2007. Одночасно встановлюватимуть табло та освітлення, проводитимуть роботи з благоустрою. До речі, відеотабло буде два — на 60 кв. метрів, кожне з яких матиме всі функції комп’ютера.

Кілька слів про самого сеньора Шіані. Свого часу він проектував стадіони в Менхенгладбаху, Дортмунді, Гельзенкірхені (усі — Німеччина) та Монако.

Біля нового стадіону «Дніпра» планується парковка для автомобілів на 1500 місць. Також на території збудують ресторан на 2000 місць. Попередня вартість будівництва становила 40 мільйонів євро, але Серджіо Шіані зазначив, що сума вже зросла. Хоча назвати остаточну відмовився.

* * *

Чемпіонат Польщі. «Лодзь» — «Легія» (Варшава). 2:1 (Аріфовік, 45, Нижник, 67 (п) — Гайто, 36 (автогол). Чемпіонат Туреччини. «Фенербахче» — «Різеспор». 2:1 (Алекс, 45, Метін, 64 — Бакі, 77).