Чекаємо «десанта» з Ліверпуля

Футбол. Близько п’яти тисяч прихильників «Ліверпуля» збираються до України наступного тижня. Більшість із них планує прибути до Києва в понеділок увечері, за день до матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Маккабі» (Хайфа) — «Ліверпуль», котрий відбудеться на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Матч у відповідь мав відбутися в Ізраїлі, але через політичну нестабільність місце матчу перенесли до столиці України. На те своє благословіння дала УЄФА. Як відомо, в першому поєдинку вдома «Ліверпуль» мінімально (2:1) переміг чемпіона Ізраїлю. Відтак усе ще не ясно. Тому київську зустріч «червоні» (колір ліверпульців) вважають вирішальною для себе.

«Ліверпуль» планує вилетіти до України в неділю по обіді. Питання стосовно квитків вирішать протягом найближчих днів, коли буде врегульовано всі деталі між ізраїльським та англійським клубами.

Корреа в роздумах

Бразильський півоборонець київського «Динамо» Карлос Корреа обіцяє подумати над пропозицією змінити бразильське громадянство на українське, щоб мати змогу виступати за збірну України.

Нагадаємо, що на недавній прес-конференції Олег Блохін зазначив, що не проти натуралізації легіонерів у збірній України. За словами Блохіна, він попросив президента ФФУ Григорія Суркіса розглянути можливість залучення Карлоса Корреа до збірної України через процес зміни громадянства.

— Уперше чую про це, — зізнався Карлос. — Зміна громадянства — дуже серйозний життєвий крок, перед тим як його робити, слід зважити всі позитивні і негативні наслідки. Не приховую, я все життя мріяв зіграти за збірну Бразилії. Але поки що мене туди не кличуть. За не-тривалий час Україна стала для мене другою домівкою, де почуваюся комфортно і добре. Зараз я не можу дати остаточної відповіді, бо до мене ще ніхто не звертався зі збірної України. Але обіцяю подумати і дуже ретельно розглянути пропозицію, якщо така надійде...

Лише результати

Першість країни. Перша ліга. 5-й тур. 17 серпня. «Оболонь» — «Олександрія». 1:0. «Нафтовик-Укрнафта» — «Закарпаття». 1:1. ФК «Львів» — «Дніпро». 4:1. «Поділля» — «Миколаїв». 0:1. «Сталь» — «Десна». 1:3. «Кримтеплиця» — «Спартак» (Суми). 2:0. «Спартак» (Івано-Франківськ) — «Борисфен». 1:0. «Геліос» — ЦСКА. 0:1.

Лідирують: «Оболонь» — 15 очок, ФК «Львів», «Кримтеплиця» — по 12, «Поділля», «Нафтовик-Укрнафта», «Геліос» — по 10.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.