На чемпіонаті Європи в Будапешті на дистанції 100 метрів брасом юна рівнянка Аня Хлистунова не лише фінішувала першою з часом 1 хвилина 07,55 секунди, а й побила рекорд чемпіонатів Європи, який тримався з 2002 року.

— У той момент я була найщасливішою людиною у світі, — зізналась Аня. — Це стало несподіванкою не лише для мене, а й для керівництва збірної. Хоча уже після того, як пройшла у півфінал, відчула в собі сили поборотись за медаль. Перед цим стартом мене переповнювала жага боротьби. Я просто рвалася у бій! І фініш виявився золотим.

Після змагань до Ані Хлистунової підійшов легенда плавання В. Сальников, потиснув їй руку і сказав: «Учи англійську, у тебе велике майбутнє».

До речі, про Аню. Вона із спортивної сім’ї. Мама займалася легкою атлетикою, зараз працює в Рівненській обласній дитячо-спортивній школі. Її шляхом збирається піти й Аня, яка навчається в Рівненському державному гуманітарному університеті на вчителя фізкультури. А ось любов до плавання передалась дівчині від батька, який теж обожнює цей вид спорту, а тому привів у басейн доньку ще тоді, коли вона була в дитячому садку. Батьки та перший тренер Світлана Волошина раділи успіхам юної плавчині, яка рідко коли поверталась із змагань без нагород. Великі надії покладає на свою підопічну і нинішній тренер Ані Сергій Бондар:

— Рівне уперше в історії отримало чемпіона Європи з плавання. Виступ Ані став справжнім фурором у Будапешті. Для більшості спеціалістів вона була «темною конячкою». Після перемоги всі розпитували про неї. Для всіх було шоком те, що чемпіонка Європи з міста, де немає стандартного 50-метрового басейну. Я працюю з Анею лише з вересня минулого року, в неї ідеальна фігура для плавання, великі потенціал і перспективи. Вона постійно прогресує, поліпшуючи свої результати. Аня — справжній боєць.

Рівне.