Президент України Віктор Ющенко повернув до Верховної Ради зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», прийняті парламентом 26 липня.

Закон, як йдеться на офіційному сайті глави держави, не може бути підписаний Президентом з таких підстав. Законом передбачено надавати з 1 січня 2007 року інвалідам війни та іншим пільги щодо позачергового безплатного капітального ремонту власних квартир.

Однак розширення переліку пільг потребуватиме додатково близько 3,8 млрд. гривень на рік. А реальні бюджетні ресурси держави не дають змоги забезпечити соціальний захист ветеранів війни в передбачених обсягах. Іншими словами — зайвих грошей немає.

Пропозиції глави держави під час розгляду цього закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр праці та соціальної політики.

Водночас глава держави підписав зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», прийняті парламентом 26 липня 2006 року. Документ спрямований на поліпшення пенсійного забезпечення осіб, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі колишнього Союзу РСР, а також на острові Шпіцберген.

Крім того, Президент підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом Республіки Болгарія, Урядом Російської Федерації та Кабінетом Міністрів України про перевезення ядерних матеріалів між Російською Федерацією і Республікою Болгарія через територію України», прийнятий парламентом 27 липня 2006 року.