Брифінг кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко відбувся лише через півгодини після заздалегідь анонсованого часу та не передбачав запитань від присутніх у прес-центрі штабу представників ЗМІ. Зрозуміло, що це пояснювалося оголошеними на той момент результатами екзит-полів, котрі засвідчили, що другого туру, на який сподівалася лідер «Батьківщини», не буде. У цій ситуації Ю. Тимошенко не залишалося іншого, як гідно визнати результати волевиявлення українців.
«Вибори, демократичні і чесні, відбулися. Я думаю, що саме це є свідченням сили нашої нації. Я переконана в тому, що зараз Україна має дуже чіткий шлях. Нам більше не треба обирати між Європейським Союзом і Митним союзом. Нам більше не треба обирати між майбутнім і минулим. У нас є всі шанси і всі можливості сьогодні впевнено йти до повноцінного членства України в Євросоюзі», — сказала Ю. Тимошенко та подякувала всім українцям, які, попри загрози, військові дії, диверсії і тероризм, прийшли на виборчі дільниці й проголосували.
Також лідер «Батьківщини» запевнила, що вона та її команда робитимуть все, щоб Україна впевнено йшла шляхом євроінтеграції. «Я переконана, що Президент, якого українці оберуть на цих президентських виборах, матиме всі важелі впливу та всі інструменти влади для того, щоб невідкладно зупинити війну, задовольнити всі очікування українців, які вони мали під час цих виборів. Я переконана, що наша команда і я особисто зробимо все можливе, щоб допомогти всім гілкам влади в Україні будувати європейську, сильну країну, щоб нарешті провести референдум щодо членства України в НАТО і захистити Україну саме повноправним членством в Європейському Союзі і в колективних системах оборони глобального світу», — заявила Ю. Тимошенко.
Про те, що саме такою буде позиція виборчого штабу Тимошенко, ще до завершення голосування засвідчив брифінг керівника фракції ВО «Батьківщина» Сергія Соболєва, котрий вже о 18-й годині констатував, що вибори відбулися, оскільки на дільниці прийшли понад 50 відсотків виборців. А найголовнішим порушенням С. Соболєв назвав те, що мільйони громадян України в АР Крим та на Донеччині й Луганщині були позбавлені можливості проголосувати. «Єдиний чинник, який серйозно вплинув на волевиявлення громадян, — це організована Путіним військова агресія з боку Російської Федерації, спрямована на зрив виборів в Україні. Але плани Путіна провалилися, і ми можемо констатувати, що вибори відбулися», — підкреслив С. Соболєв.