Протиборчі сторони в конфлікті навколо місцевого ринку в Бахчисараї зуміли домовитися про компроміс. Це журналістам повідомив перший заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров .

За його словами, тривалі переговори, що проходили в неділю з 14.00 до 19.00, дали позитивний результат. У них взяли участь глава кримського парламенту Анатолій Гриценко, прем’єр-міністр автономії Віктор Плакіда, голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, керівники силових структур.

Кримська влада погодилася з деякими змінами підписати текст угоди, запропонований 11 серпня главою меджлісу Мустафою Джемілєвим під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем.

Документ передбачає закриття ринку до 11 вересня. До того часу територію патрулюватимуть правоохоронні органи, а доглядати — громадська рада, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо: кримські татари вимагають перенести Бахчисарайський ринок, мотивуючи тим, що він займає територію мусульманського цвинтаря «Азиз». Дирекція ринку заявляла, що не має наміру йти на поступки кримським татарам.