Голова Верховної Ради України Олександр Мороз сердечно привітав працівників будівельного комплексу України з нагоди професійного свята — Дня будівельника

«Ваше невичерпне натхнення, невпинний пошук, працьовиті руки народжують справжні шедеври будівельного мистецтва, які залишаються в історії держави і пам’яті людей, надихають їх на нові звершення в усіх сферах життя. Адже темпи вітчизняного будівництва демонструють стабільність і динаміку розвитку країни, додають впевненості у сьогоднішньому дні і віри в майбутнє», — йдеться у привітанні.

Завдяки вашій плідній діяльності, зазначив Олександр Мороз, наші міста і села збагачені сучасними будовами, зачаровують відновленими пам’ятками старовини, які створюють неповторну художню ауру не тільки національного колориту, а й безпосередньої причетності до світових культурних надбань.

Голова Верховної Ради щиро побажав усім будівничим України міцного здоров’я, добра і щастя, оптимізму і впевненості у своїх силах, нових вагомих здобутків в ім’я Прекрасного, на благо нашого народу.

* * *

Держава, яка не будує, не має майбутнього. Тому будівельник — чи не найважливіша професія. Без них не з’являлися б нові будинки, вулиці, міста.

Цьогоріч у 20 регіонах країни обсяги будівництва зросли порівняно з минулорічними показниками. Зокрема, Закарпатська область збільшила обсяги зведення житла більше ніж удвічі, а Івано-Франківщина, Одещина, Вінниччина та Тернопільщина — більше ніж у 1,5 разу. У найближчих планах українських зодчих — розгортання будівництва соціального житла та житла, доступного для широких верств населення. Але без підтримки держави цим планам не здійснитися. Тому найближчим часом Мінбуд разом з Верховною Радою має намір розглянути низку важливих законопроектів і нормативних актів, зокрема щодо ліцензування будівельної діяльності та жорсткішого архітектурно-будівельного контролю.