Депутати взялися за гроші

Бюджет міста постійно недоотримує значну суму — такого висновку дійшла депутатська комісія Херсонської міськради, створена для перевірки діяльності комунальних підприємств. За словами її голови Віталія Богданова, земля громади здається в оренду за «смішні гроші». Приміром, підприємству КП «Сервіс-опт» (колишня база «Плодоовочторг»), якому належить близько 12 тисяч квадратних метрів площі, орендарі платять по три гривні за квадратний метр при вартості оренди у 10 гривень. Також депутатська комісія «промоніторила» роботу автостоянок: з’ясовується, що підприємство КП «Сервіс-центр», котре опікується роботою стоянок, навіть їх точного обліку не має — чи то 27, чи 32. Тут теж комісія вважає смішним дохід в 100 гривень на місяць з кожної стоянки за їхньої завантаженості на 99 відсотків. Рішенням комісії припинено й роботу нічного клубу «Мілленіум» (КП «Шумен»), від діяльності якого за вісім років бюджет не отримав жодної копійки.

Алла БРУСИЛОВА.

Не до шампанського, коли багато роботи

У Тернополі вдруге відбулася перша сесія новообраної міської ради. Першу сесію міськради від 18 квітня, де було оголошено результати виборів міського голови і депутатів міської ради, суд визнав нелегітимною. І зажадав перерахунку голосів. Майже чотири місяці у місті тривало безвладдя, оскільки члени міської територіальної виборчої комісії відмовлялися виконувати рішення суду, проте врешті-решт їх змусили це зробити. Перерахунок бюлетенів на результати виборів не вплинув. Отже, головою міста тепер вже цілком законно став 34-річний підприємець Роман Заставний, а до міської ради увійшли представники шести політичних сил: БЮТ, НСНУ, блоку Костенка—Плюща, всеукраїнського об’єднання «Свобода», «Пори» та СПУ. Сформовано виконавчий комітет міськради. Настрій у Романа Заставного і його команди діловий: вдруге шампанського за перемогу не питимуть, адже пора до роботи.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Роботу вдосконалюватимуть разом

Дніпропетровська облдержадміністрація та обласна рада спільно з Головним управлінням державної служби України першими підписали угоду про співробітництво з удосконалення роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Керівники цих підрозділів Надія Дєєва, Алла Мала та Тимофій Мотренко переконані, що державна стратегія регіонального розвитку до 2015 року, затверджена Кабміном України, сприятиме реалізації положень угоди та розширенню фінансово-економічних можливостей органів влади Дніпропетровщини. Також посилиться мотивація органів виконавчої влади й місцевого самоврядування щодо зміцнення місцевих бюджетів через запровадження на регіональному рівні соціальних стандартів надання послуг населенню.

Михайло СКОРИК.