У Комітеті Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів відбулася робоча зустріч голови комітету Петра Цибенка з координатором Програми Організації Об’єднаних Націй зі старіння Олександром Сидоренком, директором Державного навчально-методичного геріатричного центру Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика, професором Леонідом Стаднюком, заступником головного геріатра Міністерства охорони здоров’я України, професором Вірою Чайковською.

Ця проблема набуває і загалом у світі, і в Україні особливої гостроти, адже нині кожен десятий громадянин планети — це людина віком більше 60 років. В Україні — кожен п’ятий громадянин старший 60 років. За даними ООН, у майбутньому зберігатиметься тенденція до збільшення відсотка людей похилого віку. За прогнозами, до 2050 року кількість 60-літніх людей у структурі населення нашої держави зросте у 3,5 разу, а кількість 80-літніх — більш як у 6,5 разу, тривалість життя збільшиться майже на 8 років — до 77,5 року.

Як повідомили «Голосу України» в секретаріаті комітету, співрозмовники обговорили вдосконалення законодавчої роботи щодо вирішення питань, пов’язаних зі старінням населення в нашій державі, посилення турботи про людей похилого віку. Під час зустрічі було проаналізовано кроки, спрямовані на подолання негативних демографічних тенденцій у країні, стимулювання народжуваності, створення належних умов для забезпечення життєдіяльності цієї категорії громадян, надання їм необхідної медико-соціальної допомоги, виконання рекомендацій семінару з цього питання, проведеного комітетом у січні 2006 року. У травні 2007 року запропоновано провести міжнародний семінар «Людина літнього віку в старіючому суспільстві Східної Європи».