Новопризначений указом Президента України глава Одеської обласної державної адміністрації Іван Плачков визначив першочергові пріоритети у своїй діяльності на посаді керівника регіону.

— Безумовно, на першому місці стоятимуть проблеми енергозабезпечення українського Придунав’я, — заявив на зустрічі з журналістами Іван Плачков.— Держава робитиме все можливе для того, щоб питання острова Зміїний було вирішено на користь України.

За його словами, у розвиток інфраструктури острова вже вкладено величезні фінансові кошти, на Зміїному живуть постійно люди. Рішення про будівництво залізниці Ізмаїл—Рені було прийнято саме для розвитку Зміїного і південних районів Одеської області.

Іван Плачков також відзначив, що домагатиметься розв’язання подальшої долі Одеського інституту сухопутних військ виключно з метою того, щоб інститут не перебазовувався до Львова, а залишався на колишньому місці дислокації. Новий глава ОДА також планує взяти під особистий контроль завершення реконструкції Одеського театру опери і балету, що триває вже десять років.

Темою особливого звучання, за словами Івана Плачкова, на Одещині є так зване національне питання. «Я негативно ставлюся до терміна «національна меншість», — заявив І. Плачков. — Усі ми різні, але з однієї родини — ми українці». Кадрова мітла, пообіцяв новий керівник області, мести не буде. Усі досвідчені, ініціативні працівники облдержадміністрації залишаться на своїх місцях і продовжуватимуть виконувати свої обов’язки.

Одеса.