Суспільно-політичне об’єднання «Український форум» розцінює домовленості головних політичних сил, а також внесення Президентом України в парламент кандидатури Прем’єр-міністра від парламентської коаліції як єдино можливий неконфронтаційний спосіб подолання політичної кризи. Про це йдеться в заяві об’єднання «Український форум», засновниками якого є відомі політики, діячі культури і бізнесмени Анатолій Зленко, Георгій Крючков, Віктор Мусіяка, Борис Олійник, Володимир Семиноженко, Сергій Тарута, Петро Толочко й інші.

У документі відзначається, що політична криза загрожувала з часом перетворитися на масштабне суспільне протистояння. «Проте про остаточне подолання системної кризи державної влади говорити зарано», — підкреслюється в заяві. Учасники об’єднання відзначають, що «зловживання конституційними повноваженнями» можуть стати причиною уразливості і хиткості правлячої коаліції. Бо остання сформована партіями, що були тривалий час непримиренними ідейними опонентами.

Натомість досягнення політичної стабільності залежить від відповідей на найважливіші питання, зокрема: чи стане підписаний Універсал національної єдності моральним імперативом взаємодії гілок влади і політичних сил, хто і на якій базі визначатиме стратегічний вектор розвитку України й ін.

Учасники форуму переконані: відповісти на ці питання можливо тільки під час широкої загальнонаціональної дискусії.