Депутати Запорізької міськради зняли мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. До цього непопулярного рішення спонукала складна ситуація в ЖКГ, котре балансує на грані банкрутства. Особливо потерпає концерн «Міські теплові мережі».

Якщо міськводоканал уже кілька разів підвищував плату за питну воду та стоки каналізації, то теплоенергетики працюють за тарифами трирічної давності. Вони теж для населення не вельми приємні (скажімо, опалення квадратного метра житла коштує 78 копійок, а кубометр гарячої води —3,4 гривні).

У складних випадках теплоенергетиків завжди фінансово підтримувала міська рада, але... Збитки тепломережі на кінець опалювального сезону становили 22 мільйони гривень та ще 34 мільйони гривень їй заборгувало населення. А 12 травня в Запоріжжі припинили подачу гарячої води...

«Ми категорично проти підвищення тарифів, — заявив міський голова Євген Карташов, — Але прийдуть осінь і зима і люди спитають, чому в будинках холодні батареї, чому холодно у школах та лікарнях?»

Малозабезпечені, звісно, матимуть житлові субсидії.

Запорізька область