Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рішуче засуджує напади і вбивства цивільних осіб, незалежно від причин і обставин таких випадків, обстрілів і руйнування цивільної інфраструктури.

Про це заявив голова комітету Віталій Шибко на зустрічі з делегацією депутатів Кнесету Держави Ізраїль. Українські парламентарії, наголошував народний депутат, переконані: негайне припинення вогню є важливою передумовою пошуку мирних шляхів врегулювання конфлікту.

Віталій Шибко висловився за ширше залучення засобів масової інформації України до висвітлення цих подій, забезпечення їх постійного та всебічного інформування.

Ізраїльська сторона інформувала голову комітету про ситуацію в регіоні Близького Сходу та висловила своє бачення щодо висвітлення цих подій у засобах масової інформації в Україні. Разом з тим Посол Держави Ізраїль в Україні Наомі Бен-Амі оцінила заяви Міністерства закордонних справ України щодо останнього загострення ситуації в регіоні Близького Сходу від 31 липня 2005 року, 28 червня і 26 липня 2006 року як виважені.

Питання щодо ситуації в регіоні Близького Сходу буде розглянуто на наступному засіданні комітету на початку вересня цього року, зазначив Віталій Шибко.