Футбол. Сьогодні на елітні українські клуби чекають серйозні іспити: «Шахтар» і «Динамо» проведуть на своїх стадіонах перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Як розповів кореспондентові «Голосу України» керівник прес-служби ФК «Динамо» Сергій Полховський, футболісти турецького клубу «Фенербахче» вчора прибули до Києва після обіду і розмістилися в готелі «Прем’єр-Палац» на Бульварі Тараса Шевченка.

З собою вони привези 50 представників ЗМІ. А ще передбачається прибуття до столиці України десь із півтори тисячі гарячих прихильників «Фенербахче». Дізнавшись про це, динамівські вболівальники закликали всіх, хто має квитки на матч, прийти на стадіон на годину раніше (зустріч розпочнеться о 19.00), щоб показати туркам свою голосову міць.

Учора стамбульці провели тренування на полі динамівської арени. А перед цим прес-конференцію дав їхній наставник, легендарний Зіко.

У таборі «Динамо» все йшло за планом — тренування, відпочинок. Тренерів радує, що повернувся до динамівських лав Горан Сабліч. А от Артем Мілевський, Родольфо і Владислав Ващук іще лікуються.

Анатолій Дем’яненко, котрий учора під вечір на стадіоні імені Валері Лобановського мав зустріч із журналістами, поділився враженнями від побаченого в Стамбулі матчу чемпіонату Туреччини між «Фенербахче» і «Ерчієспором», який стамбульці виграли — 6:0.

Анатолій Васильович назвав суперника дуже сильним клубом, навіть сильнішим, ніж він сподівався. Це напрочуд згуртований і боєздатний колектив. Його гравці вололдіють високою індивідуальною майстерністю. Особливо бразилець Алекс, котрий у тому поєдинку забив три м’ячі.

Але, на думку Дем’яненка, шанси на перемогу «Динамо» має. Більше того, кияни мусять вигравати. Якщо кияни здолають «Фенербахче», то вони справді гідні виступати в Лізі чемпіонів...

У Донецьку також все готове до поєдинку «Шахтаря» з варшавською «Легією».

Команда, як то кажуть, рветься в бій, але до суперника ставиться серйозно і з повагою, — розповів нам керівник прес-служби ФК «Шахтар» Руслан Мармазов. — Учора був дуже клопітний день. Провели дві прес-конференції — Мірчі Луческу і Даріуша Вдовчика. Акредитували журналістів. Цікаво, що висвітлювати матч до Донецька прибуло три десятки репортерів з Польщі. А підтримуватимуть варшав’ян близько 1 500 фанів. Потім відбулося відкрите тренування «Легії».

У стані гірників відсутні лише травмовані раніше Богдан Шуст, Дмитро Чигринський і Флавіус Стойкан. Тренерський штаб «Шахтаря» володіє широкою інформацією про суперника. Багато чого розповів оборонець донеччан Маріуш Левандовський, котрий не раз грав проти «Легії», коли виступав удома. Нинішня «Легія» значно потужніша, ніж раніше, бо останнім часом підсилилася легіонерами.

До речі, напередодні чемпіонату світу в Німеччині Левандовський — гравець національної збірної Польщі — спілкувався із Вдовчиком. І жартома вони передбачали зустріч «Шахтаря» і «Легії» в єврокубках. Зійшлися на тому, що ліпше б це сталося в груповому турнірі. Але доля, як бачимо, вирішила інакше...