Будучи пойнятою жахом хвороботворних мікробів, співачка Мадонна вимагає щодня надавати їй новий абсолютно стерильний унітаз. До того ж спочатку сидіння (не сказане, як саме) перевіряють її підлеглі, і тільки потім сантехніки встановлюють його в гримерній. Такою секретною інформацією з журналістами поділилося джерело з боку організаторів світового турне «Confessіons».

До слова, Мадонна боїться не тільки мікробів, а й негативної енергії. Від цієї напасті її захищають три спеціальні свічки, які також включено в райдер-лист (обов’язкові вимоги виконавця до організаторів концерту). Оскільки Мадонна кабалістка, стіни її гримерної задрапіровані білою тканиною і прикрашені білими трояндами. Білий колір символізує духовну силу і допомагає їй всупереч злу усього світу вершити свою місію на поп-сцені.

Романтичнішою, ніж Мадонна здається Джулія Робертс, для якої обов’язково потрібна ванна із шампанським щоранку під час зйомок. Хоча акторка також бридлива і літає тільки в приватних реактивних літаках, і сідає в крісло тільки після того, як його ретельно продезінфікують.

Крім того, Робертс, гонорар якої за роль у фільмі «Посмішка Мони Лізи» становив 25 мільйонів доларів, вимагає оплачувати всі її рахунка під час час зйомок. Але більше за інших були шоковані продюсери серіалу «12 друзів Оушена», коли Джулія зажадала зняти заново епізоди, де, як їй здалося, вона погано виглядала. Це бажання обійшлося в семизначну суму.

А ось Дженніфер Лопес селиться тільки в зовсім білих готельних номерах, з білими меблями, шпалерою, білизною, елементами інтер’єра. Усі приміщення, в яких перебуває акторка, повинні бути обставлені білосніжними ліліями і трояндами. Квіти мають змінювати тричі на добу.

Шерон Стоун виставляла продюсерам фільму «Основний інстинкт-2» райдер на 5 сторінок. Зі скромної дівчини, яка колись працювала в Макдоналдсі, Шерон перетворилася у монстра, що вимагає для себе почет у складі двох асистентів, кухаря, трьох няньок (для одного її сина) і шофера. Крім того, у готелях секс-бомба бажала селитися винятково в президентських апартаментах. А під час роз’їздів їй повинні були забезпечити трейлер, оснащений ліжком, кондиціонером, ванною, душем, телевізором, холодильником, стереосистемою, кухонною плитою, ліжком і диваном, телефоном і факсом.

Бувають і милі, необразливі вимоги. Ідол панк-року Іггі Поп винайшов спосіб підвищувати собі настрій. Він хоче, щоб йому щодня приносили в номер готелю броколі, яку він не любить. Іггі викидає цю капусту, відчуваючи при цьому велике моральне задоволення.

Зірки СНД не відстають від закордонних. Філіп Кіркоров обов’язково вимагає лімузин, номер президентського класу, міліцейський супровід... Маленький Андрій Губін виступає тільки на майданчиках, обладнаних подіумом визначеної висоти. А Земфіра користується технікою тільки певної марки і віддає перевагу ванні з декоративною плиткою блакитного кольору. Перед концертом співачка випиває десять сирих яєць, а після — її оглядає лікар-отоларинголог.

Хлопці з «Дискотеки «Аварія» відзначилися любов’ю до тварин. Крім іншого, вони вимагають живу курку, очевидно, для втілення художньої концепції одного з номерів. У пункті райдера так і зазначено: «Просимо організаторів надати для виступу групи одну живу курку із супровідною її особою. Курка потрібна для одного номера. Курка залишиться живою і неушкодженою».