Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров повідомив про намір знизити податок на додану вартість з 20 до 18 відсотків. За словами Азарова, податкова реформа триватиме 3—4 роки, після чого компанії та бізнесмени зможуть розраховувати на певну податкову стабільність. Крім того, за повідомленням Бі-бі-сі, він не виключає, що новий уряд перегляне підвищення цін на електроенергію, природний газ та залізничні перевезення.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про готовність працювати на своїй посаді, продовжуючи політику Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Зокрема він сказав, що «має намір зробити найголовнішу справу — очистити суспільство від кримінального елементу».

Новий міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський висловив сподівання, що за його керівництва довірена йому галузь задаватиме темпи розвитку всієї економіки. Він сподівається, що через деякий час українці їздитимуть «зовсім новими дорогами, ми матимемо зовсім інший рівень забезпечення рухомим складом на залізниці, інший рівень вантажоперевезень, наші літаки напряму літатимуть до США та Англії». Також міністр повідомив, що найближчим часом звернеться до прем’єра з пропозицією внести зміни до стратегічних планів з будівництва підприємств галузі, інтенсифікації залучення коштів, синхронізації в розвитку транспортної галузі з Росією, відродження Морського флоту.

Міністр юстиції Роман Зварич зазначив, що почувається дуже щасливою людиною, оскільки до цього часу єдине відчуття щастя, яке він мав у своєму житті, було від співпраці зі співробітниками Міністерства юстиції під час його попереднього перебування на посаді міністра. Він також запевнив: «Якщо уряд спиратиметься на Мін’юст, то робота уряду буде бездоганною».

Анатолій Гриценко заявив, що погодився бути міністром оборони у новому уряді, щоб продовжити розвиток української армії. «Ключовим фактором, чому я погодився бути міністром в уряді колишнього опонента Віктора Ющенка на президентських виборах, була відповідальність за те, щоб результати роботи, яка проводилася у Міністерстві оборони і Збройних силах під моїм керівництвом протягом півтора року, стали необоротними, щоб завершити ті процеси, які розпочалися», — сказав він. За словами А. Гриценка, прихід іншого керівника, з іншим баченням напрямів, якими мають рухатися Збройні сили, міг би повернути започатковані процеси в інший бік.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявив про незмінність зовнішньополітичного курсу України. «Хочу наголосити, що зовнішньополітичний курс нашої держави залишиться незмінним, незалежно від складу уряду. Про це неодноразово заявляв Президент Віктор Ющенко, для цього є й конституційні підстави. Зокрема, стаття 106 Конституції України залишає за Президентом керівництво зовнішньополітичною діяльністю нашої країни», — зазначив Б. Тарасюк. Крім того, міністр повідомив, що має намір представити Прем’єр-міністру пропозиції МЗС стосовно міжнародних контактів на рівні глав урядів.