Футбол. Тренер збірної України Олег Блохін назвав прізвища футболістів, котрі готуватимуться до товариського матчу з командою Азербайджану (15 серпня у Києві).

Воротарі — В’ячеслав Кернорзенко («Дніпро»), Максим Старцев («Кривбас»); оборонці — Андрій Несмачний («Динамо»), Андрій Русол («Дніпро»), В’ячеслав Свідерський, Олександр Кучер (обидва — «Шахтар»); півоборонці — Сергій Ребров, Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик (усі — «Динамо»), Андрій Гусін («Крилья Совєтов», Росія), Анатолій Тимощук , Сергій Ткаченко (обидва — «Шахтар»), Максим Калиниченко («Спартак», Росія, Москва), Олег Шелаєв, Сергій Назаренко (обидва — «Дніпро»), Олександр Рикун («Металіст»); нападники — Андрій Шевченко («Челсі», Англія), Андрій Воробей, Олексій Бєлік (обидва — «Шахтар»), Андрій Воронін («Байєр», Німеччина).

Водні види. Будапешт (Угорщина). Чемпіонат Європи. Українські спортовці задніх не пасли, а майже щодня поповнювали командну скарбничку нагородами різного гатунку. В завершальні дні чемпіонату вони зібрали непоганий врожай. Нам радісно за всіх наших переможців та призерів. Але особливі відчуття — до нашого зіркового Олега Лісогора. А золота медаль на 50-метрівці брасом — свідчення його нев’янучого класу. На першу сходинку п’єдесталу пошани піднявся також Андрій Сердінов, який виступав на стометрівці батерфляєм.

«Срібло» в активі Юлії Підлісної, яка виступала на дистанції 200 м брасом. Юлія Прокопчук та Катерина Жук завоювали «бронзу» у синхронних стрибках з десятиметрової вишки.

І останнього дня змагань українці «намили» ще чотири нагороди. У стрибках з 10-метрової вишки третє місце в активі Костянтина Міляєва. Бронзову медаль у синхронних стрибках із 3-метрового трампліна завоювали Христина Іщенко та Олена Федорова.

У плаванні в неділю українці змагалися в трьох фіналах і здобули дві медалі. Срібним призером на дистанції 50 метрів вільним стилем став Олександр Волинець (21.97). Друге місце в комбінованій естафеті 4х100 метрів виборола чоловіча збірна України в складі Олега Лісогора, Андрія Сердінова, Юрія Єгошина та Андрія Олейника.

У комбінованій естафеті у жінок українська команда, за яку виступали Яна Клочкова, Ірина Амшеннікова, Ганна Хлистунова та Оксана Берікова, фінішувала лише четвертою.

Баскетбол. У Мюнхені відбулося жеребкування чоловічого Кубка Європи ФІБА. Своїх суперників по турніру отримали і українські клуби.

Група В. «Баронс» (Латвія), «Хімік» (Україна, Южний), «Шарлеруа» (Бельгія), «Динамо» (Московська область). Група Е. «Калєв» (Естонія), БК «Київ» (Україна), «Льєж» (Бельгія), УНІКС (Росія). Група С. «Атомерому» (Угорщина), «Азовмаш» (Україна, Маріуполь), представник Туреччини, «Локомотив» (Росія, Ростов-на-Дону).

Велоспорт (шосе). Переможець цьогорічної велобагатоденки «Тур де Франс», американець Флойд Лендіс, найімовірніше, втратить свій чемпіонський титул. Результат допінг-проби «Б», яку взяли у нього на змаганнях, був позитивним. Він підтвердив наявність у крові спортсмена підвищеного рівня тестостерону.

Відтак велогонщик «Фонак» може втратити і перемогу на «Турі», і 450 тисяч доларів призових. Більш того, Лендіс може отримати дворічну дискваліфікацію, але рішення щодо цього прийматиме американська велосипедна асоціація.

Таким чином, переможцем «Тур де Франс-2006» буде визнано іспанця Оскара Перейро, який відстав від Лендіса на 57 секунд.